Dekleta z GCC navdušila na Češkem


DPZ_VyskovKomorna zasedba Dekliškega pevskega zbora Gimnazije Celje – Center se je na povabilo organizatorjev med 12. do 16. 9. 2016 udeležila mednarodnega pevskega festivala Zpivejfest v Vyškovu na Češkem. Dekleta so v družbi mladinskih zborov iz Madžarske, Nemčije in Češke nastopile na dveh celovečernih koncertih, kjer so pod vodstvom prof. Davida Preložnika odpele raznolik repertoar slovenskih, kot tujih skladateljev. Ves teden so festival oblikovali številni spremljevalni dogodki in pevske delavnice.

Zasedba je še posebej navdušila z izvedbo romantičnega dela skladatelja J. G. Rheinbergerja, Missa in A, ki je zazvenela ob orgelski spremljavi Metode Kink.

Češka glasbena izkušnja bo bodočim študentkam, maturantkam GCC, ki so tokrat šolo, knežje mesto in našo državo predstavljaje na zanimivem bienalnem festivalu na Moravskem, krasna motivacija za vstop v novo življenjsko obdobje, vsem glasbenikom na GCC pa dober uvod v pestro glasbeno jesen.

Ta se bo začela že 22. 9., ko bosta Dekliški pevski zbor in Fantovska vokalna zasedba ob 19.30 v cerkvi sv. Duha v Celju gostila nacionalni zbor iz Ammana (Jordanija) na koncertnem večeru medkulturnega dialoga ob svetovnem dnevu miru.

Foto: arhiv GCC