Dobimo se v mestu 2016 (foto, video)


DSCN0046 (Kopiraj)

DSCN9978 (Kopiraj)Sobotno dopoldne so celjske ulice dobesedno zaživele, saj je številne obiskovalce pritegnilo pestro dogajanje v okviru dogodka Dobimo se v mestu.

Na različnih lokacijah, ki so zajemale Savinjsko nabrežje, Trg pred Mestnim kinom Metropol, Trg Celjskih knezov, mestno tržnico, Stanetovo ulico, Na zvezdi in Glavni trg, so od 9. ure dalje potekale različne aktivnosti.

OŠ Lava je priredila tradicionalni Pozdrav ptic miru, projekt, ki v ospredje postavlja vrednoto miru. V zadnjem času Slovenijo pretresajo žalostne zgodbe družin in posameznikov. Na OŠ Lava se zavedajo, da je mir vrednota, ki jo moramo spoštovati, tako da negujemo vsakodnevne odnose z ljudmi. S projektom Pozdrav ptic miru povezujejo šole in širšo družbo tako v Sloveniji kot v tujini in jih ozaveščajo, da lahko vsak človek prispeva svoj košček v mozaik lepše in mirne prihodnosti. Osrednja tema, rdeča nit projekta letos, se glasi »TUDI TI LAHKO SPREMENIŠ SVET.«

DSCN0041 (Kopiraj)

DSCN9976 (Kopiraj) DSCN0042 (Kopiraj)V okviru projekta je potekal bogat kulturni program, v okviru katerega so se v najboljši luči prikazali mladi celjski upi, prav tako pa so po celjskih ulicah potekale različne delavnice otrok, staršev in obiskovalcev.

Otroške delavnice so potekale tudi v okviru projekta RECI:DESIGN, saj so se otroci na delavnici na temo odnosa do narave in okolja v današnjem svetu seznanili s sodobno umetnostjo in sporočilnostjo, ki jo nosi. Delavnica Reci: Misli z otroki je tako obiskovalcem ponudila popolnoma svež pogled na naravo in naše sobivanje z njo.

Številne obiskovalce so pritegnile tudi stojnice Podeželja v mestu. Ponudniki so se predstavljali z dobrotami iz podeželja, večinoma pa so prišli iz občin, ki so združene v Regionalno turistično destinacijo Dežela Celjska. Z namenom povezovanja mesta s podeželjem in podeželja z mestom je osrednje mesto namenjeno kmetijam in ponudbi pridelkov/izdelkov slovenskega podeželja. Dogodki navdušujejo obiskovalce s kulinariko, glasbo, plesom in vsem, kar odlikuje podeželsko tradicijo.

Sobotno dogajanje je tako znova dokazalo, da Celje še zdaleč ni mesto duhov, temveč mesto, ki se zaveda bogatega doprinosa mladih, podeželja in kulture, s čimer navdušuje ogromno obiskovalcev, ki so brez dvoma kvalitetno izkoristili lepo sobotno dopoldne. Vabljeni k ogledu videa in fotogalerije z dogajanja.

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=1031]

dnevi-zabave-polsi-klik