Dobimo se v mestu (foto, video)


DSC04785Preteklo soboto je zaživelo staro mestno jedro Celja. Tekom celega dne so se v sklopu projekta “Dobimo se v mestu” na različnih lokacijah odvijale zanimive aktivnosti, med katerimi ni manjkalo plesnih predstav, iger in raznoraznih delavnic.

Dogajanje se je začelo že zgodaj zjutraj. S paradnim prihodom na Krekov trg so se zbranim predstavile godbe, ki so na koncu združile moči in pripravile skupinski koncert. Po Stanetovi ulici so kot vsak vikend do sedaj tudi tokrat bile postavljene stojnice s ponudniki dobrot Dežele celjske ob katerih se je ustavilo marsikatero radovedno oko.

 DSC04888

Med tem ko so si starši v gostilni Špital za prjatle lahko privoščili jutranjo kavico, so si otroci ogledali predstavo Ostržekove dogodivščine. Mlada igralska zasedba KUD-a Zarja-Trnovlje je tako otroke podučila o pomembnosti učenja in obiskovanja šole.

DSC04876Kdor se je tekom dneva sprehodil po Krekovem trgu, si je lahko ogledal predstave različnih plesnih šol. Na spodnjem videu si lahko ogledate izseke iz predstave TV avantura Plesnega Foruma Celje. V slednji se mlada Zala znajde v televizijskem svetu in tako tekom celotne predstave obišče različne programe. Igra se s Tom in Jerryjem, si ogleda košarkarsko tekmo in še mnogo drugega. Kasneje so se na odru pojavile balerine baletne šole Tamare Divjak in predstavile odlomek iz predstave 4 letni časi. Po krajši pavzi pa so se na odru zvrstila še KUD Igen s plesno gledališko predstavo Svet črk in plesno animacijski nastop Kindyro.

 Poskrbljeno je bilo tudi za najmlajše obiskovalce celjskega starega mestnega jedra. Med tem ko jih je ob vsaki polni uri pred Hermanovim brlogom pričakal sam Herman Lisjak in jih popeljal na ogled po muzeju, so jih na trgu pred mestnim kinom Metropol zabavali Marjan Kuljaj, Alenka Kolman, čarodej Aleksander in drugi. Omogočen je bil celo brezplačen ogled animiranih filmov v kinu Metropol.

DSC04900

Dan pol aktivnosti in druženja je tako na ulice privabil množico ljudi, ki so se na sončno soboto sprehodili po mestnem jedru.

Za vas smo poleg videov pripravili tudi fotogalerijo, ki si jo lahko ogledate spodaj.

[simpleviewer width=100% height=700 id=615]

Kristina Strašek

polsi-kino-metropol