Etno urban festival v Celjskem mladinskem centru (foto, video)


DSCN0208 (Kopiraj) DSCN0212 (Kopiraj)V knežje mesto se ni vrnilo zgolj poletje, temveč tudi Etno urban festival. Gre za enega izmed največjih programskih projektov, ki jih pripravljajo v Celjskem mladinskem centru in je pomembna dopolnitev ter nadgradnja celjske kulturne ponudbe. 

Etno urban festival vsako leto ponuja kvaliteten, razgiban, žanrsko raznolik program na različnih področjih. Tokrat so v Celjskem mladinskem centru tekom treh večerov skupaj z obiskovalci  ustvarjali mešano etno urbano atmosfero, kar se je izrazilo skozi celotno festivalsko dogajanje.

Glasba predstavlja osrednji del dogajanja. Skupine, ki nastopajo, sodijo v sam vrh slovenske glasbene scene. V spremljevalnem programu pa so različni umetniki predstavili svoj etno urbani pogled skozi literaturo, likovno in vizualno umetnost in ustvarjalne delavnice, ki so namenjene prenašanju novega znanja na udeležence, hkrati pa se izpostavi tudi celjske umetnike.

Otvoritev razstave Uroša lvančeviča

Etno urban festival je svoja vrata odprl v četrtek zvečer z otvoritvijo razstave Uroša Ivančeviča. Gre za celjskega ustvarjalca, ki se je z umetniškim ustvarjanjem srečal šele pred nekaj leti, njegova umetniška dela pa inspirirata predvsem njegovo zasebno življenje in delo. Ivančevičeva dela so prežeta z družbeno kritiko skozi prizmo malega človeka, ki ponuja ogromno prostora za kritičen razmislek o družbenem duhu, ki nas preveva. V objektiv smo ujeli tudi Uroša Ivančeviča, ki je povedal nekaj več o sami razstavi, vi pa si jo lahko vsak dan ogledate v atriju in hodniku Celjskega mladinskega centra.

Koncert Back to black

Glasba je vsakoletno osrednji del Etno urban festivala. V petek zvečer je v Celjskem mladinskem centru potekal koncert Back to black, ki je bil posvečen odlični, a prehitro preminuli Amy Winehouse. Odlična vokalistka je znana po svojem izredno čutnem glasu in po m ešanici različnih zvrsti glasbe kot so soul, jazz, rocknrol in r&b. Poleg številnih glasbenih nagrad, ki jih je prejela za svoje delo, je prva glasbenica Velike Britanije, ki je v enem letu osvojila kar pet prestižnih nagrad Grammy.

etno_urban_fest_celje_2016_2

Na koncertu so njeno glasbo izvajali člani Vocal BK Studia in izvrstni glasbeniki, ki sodelujejo z Vocal BK Studiem. Nadarjeni glasbeniki so se priljubljeni pevki poklonili z njenimi največjimi hiti, kot so Rehab, Back to Black in You Know I’m no Good, ob izvedbi pa so vidno uživali tudi obiskovalci enkratnega koncerta.

etno_urban_fest_celje_2016_3

Osnove orientalskih plesov

Etno urban festival se je končal v soboto, ko so lahko bili obiskovalci Celjskega mladinskega centra skozi ves dan vpeti v pestro dogajanje. Tako so se lahko naučili osnov orientalskih plesov, ob 20. uri pa je potekala še zaključna predstava, ki je sklenila letošnji Etno urban fest. Pestro dogajanje v okviru festivala smo obiskali tudi mi in ga ujeli v spodnjem video posnetku ter fotogaleriji. Vabljeni k ogledu!

[simpleviewer width=100% height=700 id=1003]

veronika-polsi-klik