Gimnazija Celje – Center prva srednja šola v državi z nazivom "kulturna šola"


kulturna_sola_gccMinuli četrtek je na slavnostni prireditvi, ki je potekala na ljubljanskem gradu, Gimnazija Celje – Center (GCC) kot prva srednja šola v državi prejela laskavi naziv “kulturna šola”, ki ga JSKD že vrsto let podeljuje šolam po vsej državi.

S projektom, ki je primarno namenjen obšolskim dejavnostim na področju kulture v osnovnih šolah, želijo dvigniti kakovost in obseg aktivnega in pasivnega kulturnega udejstvovanja učencev in njihovih staršev, starih staršev in mentorjev v sklopu dejavnosti, ki niso del šolskega kurikuluma. Naziv “najbolj kulturne šole” v državi je prejela OŠ Petrovče, II. OŠ Celje pa je prejela posebno področno priznanje. Prvič je naziv “kulturna šola” osvojila tudi III. OŠ Celje.

Na GCC, ki se lahko pohvali z več kot 30 obšolskimi dejavnostmi, številnimi dobitniki šolskih Prešernovih priznanj za kulturne dosežke in z res pestrim kulturnim življenjem, so po besedah ravnatelja Gregorja Deleje na naziv ponosni, še bolj ponosni pa na svoje dijake, ki dokazujejo, da velikokrat mlade generacije naše bogato kulturno izročilo cenijo bolj, kot pa tisti, ki bi v prvi vrsti morali zanj skrbeti.

V zadnjih tednih se lahko GCC pohvali še z nekaj “kulturnimi” dosežki, saj je Plesna skupina GCC na nedavnem Šolskem plesnem festivalu osvojila naslov ekipnih državnih prvakov, minuli petek pa so se na regijskem tekmovanju otroških in mladinskih zborov v Slovenj Gradcu z zlato plaketo in dvema posebnima priznanjema okitile tudi pevke DPZ GCC.