Glasbena popestritev življenja v Domu ob Savinji


Z letošnjim šolskim letom se je porodilo še eno sodelovanje dveh celjskih zavodov. Z namenom obogatitve kulturnega dogajanja starejših občanov in predstavitve pridobljenih veščin mladih učencev sta Dom ob Savinji in Glasbena šola Celje začeli z nizom vsakomesečnih medgeneracijskih nastopov.

Od septembra naprej so se zvrstili nastopi mladih harmonikarjev, citrark ter učenci nadstandardnega programa elektronskih klaviatur, jazz trobente in jazz klavirja. Tik pred začetkom najbolj prazničnih dni v letu so v okviru dobrega sodelovanja med Domom ob Savinji in Glasbeno šolo Celje nastopili člani harmonikarskega orkestra pod vodstvom Tomaža Marčiča.

V četrtek, 22. decembra, so skupaj s pevko Lucijo Novak (mentor: Davor Mikulić), saksofonistom Liamom Šiblijem in trobentarjema Martinom Jagrom ter Aljažem Pintaričem Koštomajem (mentor: Dejan Podbregar) zaradi zdravstvenih varnostnih ukrepov izvedli snemanje video posnetka, ki bo v naslednjih dneh predvajan na internem kanalu zavoda. Kot solista sta tokrat nastopila tudi mlada harmonikarja David Držek (mentorica: Marija Zavšek) in Mohor Karl Jevšenak (mentor: Dejan Kušer), ki sta popestrila praznično obarvan program.

Obisk nadebudnih glasbenikov je zagotovo prispeval k še bogatejšemu doživljanju božično-novoletnih praznikov.