Glasbena šola Celje pričarala praznično vzdušje z novoletnim koncertom Mladinskega simfoničnega orkestra (foto, video)


Novoletni koncert je oba večera pritegnil veliko zanimanja.
Novoletni koncert je oba večera pritegnil veliko zanimanja.

Glasbena šola Celje nas je v prazničnem decembru kar dvojno obdarila, saj je v Narodnem domu Celje pripravila novoletni koncert Mladinskega simfoničnega orkestra. Slednji se je na odrske deske Narodnega doma prvič podal v nedeljo zvečer, nato pa so koncert ponovili še v ponedeljek.

Mladinski simfonični orkester združuje najboljše glasbenike Glasbene šole Celje in deluje pod umetniškim vodstvom dirigenta Matjaža Brežnika. Tako je Mladinski simfonični orkester Glasbene šole Celje danes eden najboljših tovrstnih sestavov pri nas, kar potrjuje s številnimi uspešnimi koncerti, snemanji ter sodelovanji na različnih festivalih in prireditvah.

O tem smo se lahko prepričali tudi na novoletnem koncertu, saj nas je Mladinski simfonični orkester pod dirigentsko taktirko Matjaža Brežnika popeljal čez skrbno izbran in pester repertoar. Nadarjeni glasbeniki so ušesa obiskovalcev razvajali z brezčasno filmsko glasbo, ki je nastala izpod prstov Hansa Zimmerja in Johna Williamsa. V koncert pa so odločno vkorakali s skladbo Koračnica iz oratorija Athalia in nadaljevali tudi z drugimi bogatimi pesnitvami.

Dirigent Matjaž Brežnik in Mladinski simfonični orkester.
Dirigent Matjaž Brežnik in Mladinski simfonični orkester.

Novoletni koncert Mladinskega simfoničnega orkestra je še dodatno nadgradila solistka Eva Vrečko na violini, ki ji tovrstna vloga še zdaleč ni tuja. Je koncertna mojstrica Mladinskega simfoničnega orkestra Glasbene šole Celje, ki je v preteklih letih svoj dom obogatila s številnimi odmevnimi nagradami in priznanji.

Narodni dom Celje je tako dva večera pokal po šivih, Mladinski simfonični orkester Glasbene šole Celje pa je zopet dokazal, da gre za izvrsten glasbeni sestav, ki kvaliteto združuje s kreativnostjo. Nekaj utrinkov z novoletnega koncerta si lahko ogledate v spodnjem video posnetku in fotogaleriji. Vabljeni k ogledu.

https://www.youtube.com/watch?v=1rHF4uH49Ao&feature=youtu.be

Oglejte si še fotogalerijo:

Tina Ožvald