Glasbena šola Celje uspešno izvedla tekmovanje mladih glasbenikov, nagrajenci zaigrali tudi na koncertu Godalnega orkestra (foto, video)


Koncert Godalnega orkestra Glasbene šole Celje je potekal 21. marca 2022 v Narodnem domu. Pridružili so se tudi solisti, nagrajenci tekmovanja Celeia.

Poleg godalcev Glasbene šole Celje pod vodstvom dirigenta Matjaža Brežnika, so kot solisti nastopili tudi trije nagrajenci 2. Mednarodnega tekmovanja Celeia: Hana Hren na citrah, Miha Mozetič na harmoniki in Bartol Kunjko na rogu.

Koncert godalnega orkestra. Foto: CejC

Mednarodno tekmovanje Celeia

Leta 2019 so prvič priredili tekmovanje Celeia za discipline rog, harmonika in kontrabas. Podobno, kot so organizatorji prestavili Olimpijske igre 2020 na leto 2021, se je zgodilo z drugo izvedbo tekmovanja Celeia. Na tekmovalni spored pa so dodali citre. Letošnja, tretja izvedba (TEKMOVALNI PROGRAM), ki bo potekala od 7. do 12. aprila, bo poleg omenjenih štirih nagradila tudi v disciplinah klavir in komorne skupine s harfo.

51. tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije TEMSIG

V ponedeljek, 7. marca, se je začelo 51. tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije TEMSIG (REZULTATI). Tekmovanje poteka za discipline flavta, klarinet, saksofon, oboa, fagot, kljunasta flavta, petje, diatonična harmonika, komorne skupine trobil in komorne jazz skupine. Tekmovanje poteka po različnih glasbenih šolah Slovenije vse do 22. marca in se bo zaključilo s slavnostnim koncertom nagrajencev 28. marca v Kazinski dvorani SNG v Mariboru.

Tudi Glasbena šola Celje je ena od organizatoric tekmovanja in sicer za disciplino klarinet, I. kategorija (a, b in c). Tekmovanje je potekalo v Koncertni dvorani glasbene šole od 18. 3. – 20. 3. Na tekmovanju je sodelovalo 37 učencev Glasbene šole Celje in 20 dijakov umetniške gimnazije glasbene smeri.

Junija bo v Celju poseben glasbeni dogodek

Ravnatelj Glasbene šole Celje Simon Mlakar je ob koncu dogodka čestital odličnim komisiji in glasbenikom, ki so bili na zelo visokem nivoju. Obenem je izrazil veselje, da se lahko pohvalijo s tako dobrim podmladkom. Mlakar je ob tem pogled usmeril tudi v prihajajoče tedne in mesece. Kot je poudaril, so namreč sedaj v pričakovanju že tretjega mednarodnega tekmovanja, ki se bo odvil v aprilu. Letos bodo v tekmovalni program dodane še dodatne discipline, in sicer klavir ter komorne skupine s harfo. Tekmovanja se vsako leto udeležijo glasbeniki iz okoli petih držav, tudi komisija je mednarodna.

Ravnatelj Simon Mlakar je ob tem izpostavil še številne ostale dogodke, ki jih pripravljajo na GŠ Celje. V aprilu bo tako na sporedu vrsta koncertov, obetajo pa se tudi recitali dijakov umetniške gimnazije, ki jo GŠ Celje izvaja skupaj s I. gimnazijo v Celju. “Poleg tega bodo orkestri Glasbene šole Celje gostovali širom Slovenije. Pihalni orkester bo tako med drugim sodeloval s pihalnim orkestrom GŠ Ljutomer, s katerim bodo izvedli koncert tudi v Celju. Prav tako naš kitarski orkester sodeluje z GŠ Rakovnik, s katerim se bodo prav tako predstavili v Celju. Se bo pa v nedeljo, 5. Junija 2022, v Celju zgodil še en velik dogodek, in sicer revija orkestrov Glasbene šole Celje na Starem gradu. Koncert bo poseben tudi v tem, ker bodo celjski glasbeniki predstavljali glasbena dela celjskih skladateljev. Mislim, da se obeta res velik dogodek,” je dejal ravnatelj Simon Mlakar.

Utrinki s koncerta:

 

Fotogalerija:

DejC