Glasbena šola Celje žanje uspehe na mednarodnih tekmovanjih


Učenci Glasbene šole Celje in dijaki umetniške gimnazije, glasbena smer, ki jo izvajajo skupaj s I. gimnazijo v Celju, tudi v tem šolskem letu nizajo uspehe na številnih mednarodnih tekmovanjih, ki so zaradi situacije v glavnem potekala na spletu.

Kar 46 učencev in dijakov je sodelovalo na 10 različnih tekmovanjih v Sloveniji, Italiji in na Kanarskih otokih. Skupno so osvojili 24 zlatih plaket/nagrad oz. 1. mest, 14 srebrnih plaket/nagrad oz. 2. mest, 7 bronastih plaket/nagrad oz. 3. mest, eno priznanje in eno 14. mesto na tekmovanju s svetovno udeležbo. Tekmovali so v disciplinah glasbena teorija, glasbeno ustvarjanje, harfa, klarinet, klavir, citre, klavirski duo, violina, rog, harmonika, kontrabas in flavta.

Tudi v Glasbeni šoli Celje so v aprilu izvedli 2. mednarodno tekmovanje Celeia 2021 za citre, harmoniko rog in kontrabas, ravno v tem času pa poteka tudi državno tekmovanje mladih glasbenikov TEMSIG, kjer učenci in dijaki že pridno nizajo nove uspehe.

Vse dosežke si lahko ogledate na spletni strani Glasbene šole Celje, številne nastope učencev, dijakov in orkestrov pa si lahko ogledate tudi na youtube kanalu Glasbene šole Celje.