Gledališka predstava Zapiranje ljubezni v Plesnem forumu Celje


zapiranje_ljubezni_1V sredo, 14. maja, se je v Plesnem forumu Celje odvila gledališka predstava Pascala Ramberta “Zapiranje ljubezni”, produkcija Mini teatra Ljubljana in Mestnega gledališča Ptuj. Predstavo, v kateri igrata vrhunska igralca Pia Zemljič in Marko Mandič, je organiziral humanitarni klub SOROPTIMIST Celje, zbrana sredstva pa bodo v celoti namenjena Ginekološko porodniškemu oddelku Splošne bolnišnice Celje.

Gledališka predstava Zapiranje ljubezni režiserja Ivice Buljana je zgodba o paru, ki poskuša končati in zapreti skupno zgodbo. V njej nastopata odlična igralca, ki sta par tudi izza odra, na odru pa gledalcem skozi intimno zgodbo prikažeta zaključek ljubezenskega in partnerskega odnosa. Dramska lika banalne tragedije, katere tema je seveda ljubezen, gledalcem pričarata neposreden bes in skrajnjo silo ob razhodu partnerjev, s čimer prodreta do najskrivnejše globine bistva.

zapiranje_ljubezni_2

Skozi jezik in gibanje si igralca med seboj zgradita bodečo žico iz besed, a se na vso moč skušata rešiti iz vrtinca, v katerega ju je potegnilo in v katerega vlečeta drug drugega. Gledalec v trenutku postane vpet v zaplet ljubezenskega razhoda, nenehno se sooča s preverjanjem poznavanja osnovnih gledaliških načel – kaj je pogled, kaj poslušanje in kaj oder.

Predstava je doživela pozitiven odziv s strani številnih kritikov, ki izpostavljajo predvsem celostno predanost in suverenost Zemljičeve in Mandiča, pretresljivost predstave, monologe in drugo. Pia Zemljič je za vlogo Pie leta 2013 prejela Severjevo nagrado.

Foto: Iztok Skok

VABLJENI NA PLESNO-GLASBENI PREDSTAVI V PLESNI FORUM – PODARJAMO VSTOPNICE

Na naši strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si pa registriranim članom ponujamo po 8 brezplačnih vstopnic za naslednje predstave:

NEDELJA, 18.maj ob 19:30 Plesna predstava – Štiri v vrsto (igra štirih individuumov, ki iščejo uravnoteženo celoto)
SOBOTA , 14. junij ob 19:00 Premiera plesno gledališke predstave za otroke (OŠ) – TV avantura  cena vstopnice: 7 EUR

Brezplačne vstopnice lahko naročite tukaj:

polsi-pf-celje-klik