Harmelogic trio na mestni plaži Celje (foto, video)


DSC05574Dan se je bližal večeru. Kot vsak dan, se je tudi tokrat v baru na mestni plaži ustavila marsikatera skupina ljudi in se osvežila s pijačo. Tokrat so zbrani večer lahko preživeli v družbi priznane skupine Harmelogic. Slednjo sestavljata Kristjan Korat in Damir Mazrek, kot tretji član pa se jima je pridružil ameriški glasbenik Rufus Cappadocia.

Harmelogic je projekt, ki sta ga formirala pianist Kristijan Korat in tolkalec Damir Mazrek. Glasbenika prihajata iz različnih glasbenih sredin, zato njuno srečanje predstavlja mešanico različnih zvrsti kot so jazz, etno, klasika, pop in svetovna glasba, ki jo pri svojem delu tudi poudarjata. Izvajata avtorske ritmično razgibane kompozicije s spevnimi melodijami, podkrepljene z bogatimi harmonskimi barvami, ki v trenutkih zaidejo v melodične motive, ki nudijo občutek brezčasja.

DSC05607

Lahko ju doživite v duetu ali v razširjenih zasedbah v katerih se znajdejo žanrsko različni glasbeniki ali morda celo plesalci. V raziskovanju zapuščin različnih glasbenih kultur stremita k inovativnosti in iskanju lastnega zvoka, kar je preplavljenem glasbenem svetu velik izziv. Skozi glasbo pa optimistično delita sporočilo o harmoniji življenja.

DSC05593Priznani glasbeniki so s svojevrstno glasbo popestrili večer vsem prisotnim. Melodije so na topel večer združile množico, nekateri so se ustavili za dalj časa, drugi pa so koncertu prisluhnili zgolj za nekaj minut.

Na spodnjem linku lahko prisluhnete delčku sobotnega koncerta, hkrati pa vabljeni k ogledu fotogalerije.

[simpleviewer width=100% height=700 id=634]

Kristina Strašek

vocal-bk-klik