Jazz večer v atriju doma sv. Jožefa: Nina Strnad in Jaka Kopač z instrumentalisti (foto, video)


DSC02873Nedelja je bila tokrat v znamenju jazza. V sklopu prireditve doma sv. Jožefa »Večer v atriju« sta Celjane ponovno obiskala odlična Nina Strnad in Jaka Kopač ter skupaj z gosti popestrila večer na Jožefovem hribu.

Nina Strnad velja za eno najobetavnejših slovenskih pevk. Mlada Ljubljančanka je svoje glasbeno izobraževanje začela na Glasbeni in baletni šoli v Ljubljani, pod mentorstvom Nade Žgur. Kasneje se je preselila v New York in šolanje nadaljevala na tamkajšnji prestižni fakulteti New School for Jazz and Contemporary Music. Da nad njo in njenim vokalom nismo navdušeni zgolj Slovenci, pričajo številne nagrade z glasbenih tekmovanj, med katere je letos dodala tudi 1. nagrado za najboljšo solistko na avstrijskem mednarodnem jazz festivalu Marianne Mendt.

Nina Strnad in Jaka Kopač
Nina Strnad in Jaka Kopač

Jaka Kopač, eden najboljših slovenskih jazz saksofonistov, je svoj magistrski študij iz Jazz saksofona leta 2009 zaključil na priznani Sibeliusovi akademiji v Helsinkih. Sodeloval je v različnih projektih, kot so European Movement Jazz Orchestra, European Jazz Orchestra , New School Jazz Orchestra in Umo Big band ter raznimi priznanimi glasbeniki (Jonathan Blake, Jimmy Owens, Danny Grissett in mnogi drugi).

»Vedno se rada vračava v dom sv. Jožefa,« je povedala Nina Strnad ter nadaljevala, da prav tako vedno rada s sabo pripeljeta nove glasbenike, ki tu še niso bili. Tokrat so se jim na odru pridružili kar trije odlični glasbeniki – Gašper Bertoncelj (bobni), Blaž Jurjevčič (klavir) in Miha Koren (kontrabas).

page

Kvintet je poslušalce navduševal od začetka do konca. Odlični soli, improvizacije ter sama energija, ki se je od izvajalcev prenašala na poslušalce, so večer popeljali v pravljico. Poleg dobre glasbe pa so si poslušalci verjetno najbolj zapomnili tudi malce daljše »nagajanje« cerkvenih zvonov.  Med tem ko se je večina skupaj z Nino smejali situaciji, je pianist Blaž Jurjevčič ponovno dokazal, da je en izmed najboljši pianistov na področju jazza in zvonovom za zabavo ves čas delal jazz spremljavo.

Glasbeni večer je tako prišel h koncu. Po še zadnjem odigranem »bisu« so se obiskovalci Jožefovega hriba podružili še ob pijači.

Za konec vabljeni še k ogledu priložene fotogalerije s koncerta.

[simpleviewer width=100% height=700 id=874]

f/v/t: Kristina Strašek