Koncert Anje Bukovec in seksteta PanArs pred vodnim stolpom v Celju (foto, video)


foto: Marko Rajkovič
foto: Marko Rajkovič

V soboto, 22. 8. 2015, je pred vodnim stolpom potekal koncert mednarodno priznane klasične violinistke Anje Bukovec. Ob podpori komornega sestava PanArs je obiskovalcem pričarala magičen in glasbeno obarvan večer.

Anja Bukovec je ena izmed najbolj priznanih in uspešnih klasičnih violinistk v Sloveniji. Uvršča se v sam vrh sodobnih progresivnih umetnikov, o čemer pričajo mednarodne nagrade in sodelovanja s svetovno priznanimi glasbeniki in dirigenti. Ob tehnični dovršenosti izstopa zaradi prepoznavnega sloga, edinstvene interpretacije in komunikacije z občinstvom.

Tokrat so se ji na odru pridružili člani seksteta PanArs. Slednji sestav poleg izvrstnega zvoka odlikuje žanrska pestrost in inovativnost pri izvedbi skladb. PanArst, sekstet klarinetov sestavljajo Nataša Aškerc, Bernard Belina, Jurij Hladnik, Slavko Kovačič, Bojan Logar in Mitja Ritlop.

Prostor pred vodnim stolpom je bil napolnjen do zadnjega kotička, nekateri obiskovalci so celo stali. Navdušenje nad nastopajočimi so izkazali z bučnimi aplavzi, ti pa so jim za konec poklonili še nekaj dodatnih skladb. Skupaj so tako pričarali večer dobre glasbe in odlične energije.

Za konec vabljeni še k ogledu priložene fotogalerije s koncerta.

[simpleviewer width=100% height=700 id=867] Foto: Marko Rajkovič

v/t: K.S.

festival-maribor-2015-klik