Koncert Big Banda Žabe v Plesnem forumu Celje (foto, video)


DSC08528Preteklo soboto je Plesni forum Celje v goste povabil Celjanom predobro znano zasedbo, Big Band Žabe. Glasbeniki so v družbi solistov poslušalcem pričarali večer odlične glasbe in smeha.

Celjski Big band Žabe, prepoznaven ne samo v Sloveniji ampak tudi izven naših meja, neprekinjeno deluje že 68 let. V tem času se je znotraj njegovih vrst zamenjala že kupica odličnih glasbenikov, med katerimi so mnogi postali velika imena slovenske glasbe, kot na primer Mojmir Sepe.

Trenutna zasedba deluje pod umetnostnim vodstvom dirigenta Romana Fonde, ki je v preteklosti pri Žabah zasedal mesto saksofonista. Dinamičnost programa, ki je zajemala tako tuje kot slovenske skladbe, je navduševala publiko v plesnem forumu Celje. Komični vložki, tako s strani dirigenta kot gostje Anike Horvat so še dodatno pripomogli k uspešnemu večeru.

Tudi tokrat so v svoje vrste povabili izvrstne vokaliste. Tako je pred publiko po krajšem glasbenem premoru ponovno stopila vsem dobro poznana pevka Anika Horvat. Anika je tudi ena najuspešnejših pevk na slovenskih festivalih: leta 2006 je na Festivalu Slovenske popevke za skladbo Belo nebo prejela nagrado žirije, na istem festivalu je slavila tudi leta 2009 s skladbo Samo ti, leta 2011 pa je prejela nagrado za najboljšo interpretacijo za skladbo In si tu.

Nedvomno je bila ena večjih presenečenj mlada pevka Amadea Begović, katere glas se lahko kosa z marsikatero že starejšo in bolj izkušeno pevko. Dekle, ki jih šteje komaj 13 let, je tako zbrane očaralo in si prislužilo močan aplavz. Nič manj pa niso bili zbrani navdušeni nad Živo Žohar, ki sicer v Žabah zaseda mesto trobentačice. Slednja se je za spremembo predstavila tudi kot vokalistka. Solistične vložke so si tekom koncerta med sabo podajali tudi vsi preostali člani zasedbe.

DSC08435

Večer, pol pozitivnih presenečenj, dobre energije in predvsem odlične glasbe, je na obraze mnogih narisal nasmeške ter marsikomu onemogočil spremljanje programa brez vsaj rahlega poplesavanja na sedežu.

Za konec vabljeni še k ogledu priložene fotogalerije.

[simpleviewer width=100% height=700 id=745]

Kristina Strašek

polsi-masaze-klik