Koncert Mladinskega pihalnega orkestra Glasbene šole Celje (foto, video)


V sredo, 6. aprila, je Mladinski pihalni orkester Glasbene šole Celje, pod vodstvom dirigenta Bernarda Beline, priredil še enega izmed svojih tradicionalnih koncertov ob zaključku šolskega leta. Da ga bodo priredili malce prej, so se odločili zaradi udeležbe na različnih tekmovanjih, ki jih še čakajo, najbližje kar v soboto, 9. aprila, ko se bodo udeležili 1. Tekmovanja mladinskih godb. Letos je bilo zanje gotovo zelo uspešno leto, osvojili so namreč zlato plaketo na mednarodnem tekmovanju pihalnih orkestrov v Velenju.

Razočarali pa zagotovo niso niti v Celju, kjer so občinstvo navdušili z izvedbo  šestih skladb, imeli pa so tudi en dodatek dveh skladb.

V skladbi Aria&Improvisation skladatelja Blaža Puciharja je na saksofon izvrstno igral Žiga Vešligaj kot solist. Žiga je na glasbenem področju zelo aktiven saj poleg Mladinskega pihalnega orkestra Glasbene šole Celje sodeluje še v treh drugih orkestrih v regiji, kot solist pa je nastopil tudi s Pihalnim orkestrom Šentjur.

Mladinskemu pihalnemu orkestru Glasbene šole Celje želimo vso srečo na nadaljnjih tekmovanjih, smo pa tudi v velikem pričakovanju naslednjega koncerta, ki ga bodo pripravili za nas.


t/f/v: Nuša Stamejčič