Koncert Mladinskega simfoničnega orkestra Glasbene šole Celje (foto in video)


Minuli torek je v dvorani Narodnega doma Celje potekal tradicionalni koncert Mladinskega simfoničnega orkestra Glasbene šole Celje, kjer se je predstavilo kar šest solistov. Orkester, ki mu dirigira Matjaž Brežnik, združuje najboljše glasbenike Glasbene šole Celje.

Že dan pred koncertom so bile karte razprodane, kar je zgovoren pokazatelj, da gre za orkester, ki sodi med najboljše tovrstne sestave pri nas. Slednje člani orkestra, ki svoje znanje in talent z veliko vnemo vnašajo v skupno muziciranje, potrjujejo s številnimi uspešnimi koncerti, snemanji ter sodelovanji na različnih festivalih in prireditvah.

V prvem delu, ki je bil baročno obarvan, smo slišali skladbe Albinonija, Vivaldija in Hummela, v drugem delu pa kar štiri skladbe mladega virtuoza, skladatelja Leona Firšta. Kot solisti so na koncertu nastopili čembalist in organist Thys Grobelnik, violinist Urban Jerman, violončelist Aleksandar Kuzmanovski, trobentar Nejc Zahrastnik, violončelist Domen Hrastnik in saksofonist Aleš Logar.

Obiskovalci so bili nad koncertom navdušeni

Orkester, ki letno pripravi približno 20 koncertov, vedno znova navdušuje občinstvo. In tudi tokrat ga je. Do zadnjega sedeža napolnjen Narodni dom je mlade glasbenike po vsaki odigrani skladbi z odra pospremil in ponovno priklical z bučnim aplavzom.

Vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, v katerega smo zajeli nastop trobentarja Nejca Zahrastnika, ki se je kot solist predstavil v skladbi Hummela Koncert za trobento in violino v es-duru. Vabljeni tudi k ogledu spodnje galerije fotografij, posnetih na koncertu.

[simpleviewer width=100% height=700 id=388]

v/t/f: eH