Koncert Nane Miličinski na Starem gradu Celje (video)


V čudovitem ambientu Celjskega gradu je v petek, 26. julija nastopila Nana Milčinski in predstavila pesmi iz svoje zgoščenke Še ena pomlad.

Pesmi so pravzaprav uglasbena poezija Frana Milčinskega – Ježka, Naninega dedka. Med petjem je Nana nekaj Ježkove poezije tudi odrecitirala, njen brat, komik Juš Milčinski pa je uprizoril dve Ježkovi kratki humoreski. Tako je vse skupaj zaokrožilo lep večer, takorekoč posvečen Franu Milčinskemu – Ježku.

Ob vseh teh sorodstvenih vezeh, ki so prežemale nastopajoče je bilo vzdušje tako rekoč družinsko. Nana je že tako ob prihodu na oder očarala občinstvo s svojo mirno čustvenostjo in vidno ljubeznijo do svojega dedka in njegove besede, ob kateri je rasla. Če dodamo še, da ima v živo prav tako lep glas kot na zgoščenki, in še lepši obraz kot na fotografijah, smo verjetno povedali dovolj.

Simaptičen vtis so pustili tudi fantje iz spremljevalnega banda, najprej zagotovo z odlično izvedbo, pa tudi s (nemalokrat komično falzetnim) petjem spremljevalnih vokalov in posrečeno obrazno mimiko. Vsekakor, če nam Nana Milčinski ne bi sama povedala, ne bi opazili, da sta tako bas kitarist kot klaviaturist z njo nastopala prvič, saj so zveneli povsem uigrano.

To so potrdili poslušalci, ki so jih po koncu koncerta kar dvakrat priklicali nazaj na oder. Nana je ob tej priložnosti še napovedala novo zgoščenko, ki jo pripravlja, in nas že zdaj povabila na koncerte, ki bodo izidu sledili. Hvala, Nana, z veseljem pridemo in obisk toplo priporočamo tudi drugim!

V spodnjih video insertih si oglejte izvedbo pesmi Moj fant in Veter.

t: L.Č., f: R. Č.