Koncert oddelka pihal v znamenju napevov iz risank in filmov


koncert_pihal_februar_2018_2V četrtek so v polni koncertni dvorani celjske glasebene šole gostili tematski večer oddelka pihal. 

Predstavile so se komorne zasedbe, ki so jih profesorji oddelka pihal sestavili posebej za to priložnost. Tako so lahko poslušalci prisluhnili duetu klarineta in flavte, duetu oboe in flavte, triu flavt, triu saksofonov, kvartetu klarinetov, kvartetu saksofonov, ter kvartetu flavt in klarinetov. Da pihalni oddelek iz leta v leto širi svoje poslanstvo dokazuje tudi nastop dueta fagotov, kar je za nižjo stopnjo glasbenega izobraževanja v Sloveniji prava redkost.

koncert_pihal_februar_2018_3Nastopajoči so zaigrali skladbe iz zakladnice svetovne glasbene literature, ki je oblikovala vsakdan preteklosti in odraščanja. Slišali smo skladbe iz Levjega kralja, Lepotica in zver, Peti v dežju, pa glavno temo nepozabnega roza panterja, glavno melodijo iz filma Harry Potter, Čarovnik iz Ozza, ljubenski duet Frank & Nancy Sinatra, …

Da pa je večer bil pričaran zares čarobno, so se na oddelku pihal odločili povezati vse skupaj v zgodbo, ki je poslušalce vodila skozi nastop. Oder je postal dnevna soba, kjer je povezovalec programa na lep in zanimiv način pospremil nastopajoče, poslušalcem pa ponudil sprehod v njihovo otroštvo in mladost. Učenci so svoje nastope izpeljali doživeto, z zanosom in veseljem.

koncert_pihal_februar_2018_4Za konec je sledilo tudi presenečenje. Vsi nastopajoči so se združili v priložnostni orkester, ter skupaj zaigrali skladbo Can you feel the love tonight, ki jo je uglasbil Elton John.

Ob častitljivi obletnici, ki jo praznuje Glasbena šola Celje v letu 2018; 110 let, je bil pred dvorano na voljo tudi ogled rastave ‘’110 let za lepši svet’’, ki jo je Glasbena šola Celje pripravila skupaj z muzejem novejše zgodovine Celje.

Razstava bo na ogled skozi vso leto.

*foto: GŠC