Koncert Peter den Ouden in Vokalni sekstet Hiše kulture Celje v cerkvi sv. Duha (foto, video)


DSC_0004

V četrtek, 8. septembra, je v cerkvi sv. Duha v Celju potekal koncert priznanega organista Petra den Oudena z Vokalnim sekstetom Hiše kulture Celje. Ravno z Nizozemske so se nastopajoči vrnili v Celje in še pri nas pokazali svoje glasbene talente.

Od orgl, klavirja do dirigiranja, vse to je študiral priznani umetnik Peter den Ouden. Mrsikje je že poučeval, marsikje je že delil svoje modrosti in znanja. Večkrat je že bil na obisku tudi v Sloveniji. Trenutno deluje kot svobodni umetnik , svetovalec za glasbeno izobraževanje  ter še marsikaj, tokrat pa si je vzel čas ter skupaj z Vokalnim sekstetom Hiše kulture Celje nastopil v Cerkvi sv. Duha.

DSC_0010

Vokalni sekstet Hiše kulture Celje se je prvič zbral za projekt “Slavnostna maša ob 560-letnici smrti Barbare Celjske”, skupina pa deluje nabolj na področju vokalne glasbe starejših obdobij (srednji vek, renesansa, barok), nekaj malega pa tudi z glasbo 20. in 21. sotoletja. Tako so se v Cerkvi sv. Danijela zbrali skupaj s Petrom den Oudenom s pesmimi, kot so Miserere, Ave, maris stella, Andantino iz L’Organiste in številnimi drugimi predstavili tudi zvestim oboževalcem mesta Celje.

DSC_0001

Vokalni sekstet Hiše kulture Celje sestavljajo: Miha in Anže Žgank (I. tenor), Mihael Strniša (II. tenor), David Preložnik in Amadej Mravlak (bariton) ter Gregor Deleja (bas).

DSC_0009

Vljudno vabljeni tudi k ogledu video posnetkov.

Marina Bajić