Koncert Pihalnega orkestra Celje z gosti (foto in video)


koncert_pihalnega_orkestra_celje_1V torek, 10. junija, je pri Vodnem stolpu v Celju potekal koncert Pihalnega orkestra Celje z gosti, ki je del projekta Celjani Celjanom. Gre za slogan, s kateri želijo obiskovalce še posebej opozoriti na pestro programsko ponudbo celjskih ljubiteljskih kulturnikov, ki v mesto prinaša gostovanja odličnih slovenskih glasbenih in gledaliških ustvarjalcev.

Minuli torek so obiskovalci pri Vodnem stolpu lahko slišali poletne melodije in slovenske popevke, ki so jih iz svojih instrumentov izvabili člani in članice Pihalnega orkestra Celje, ki jih vodi Nataša Aškerc. Šlo je za letni koncert, ki ga je orkester že četrto leto zapored tradicionalno priredil pred Vodnim stolpom v Celju.

Poleg znamenitih skladb Mallorca Party in Fiesta della Costa, je orkester za obiskovalce pripravil tudi nekaj zahtevnejših skladb. Izpostaviti velja dve izmed njih, delo skladatelja Jacoba de Haana, nizozemskega skladatelja, ki je glavnino svojih del namenjal pihalnim orkestrom.

koncert_pihalnega_orkestra_celje_2

Orkester je pri Vodnem stolpu prvič zaigral skladbo izpod peresa njihovega člana Andreja Cimermana Celje Samba, kot solistke pa so se v skladbi Funny Flutes izkazale flavtistke Judita Tkavc, Bernarda Šabjan in Iva Kovačič.

Po tehničnih težavah (osvetlitev), ki so jih organizatorji hitro odpravili ter odigranih slovenskih popevkah (Na vrhu nebotičnika, V Ljubljano, Cifra mož in Maček v žaklju), se je za konec kot solistka na klarinetu z virtuozno skladbo Guisganderie Harmonie predstavila dirigentka orkestra Nataša Aškerc, ki se je ob tej priložnosti zahvalila tako poslušalcem kot članom orkestra in jih obenem seznanila, da s tem koncertom zaključuje z vodenjem orkestra.

koncert_pihalnega_orkestra_celje_3

Vabljeni k ogledu video utrinkov, ki smo jih posneli na koncertu, v galeriji fotografij pa si lahko ogledate fotografije z dogodka.

[simpleviewer width=100% height=700 id=597]

v/t/f: eH

Vir: Nataša Aškerc

polsi-pink-floyd-spital