Koncert Robin in Špele Vodeb v Narodnem domu


V četrtek, 15. februarja 2018, se je v Narodnem domu odvil veličasten koncert pianistk, dijakinj vzporednega glasbenega izobraževanja na umetniški gimnaziji, glasbena smer, ki jo izvajata I. gimnazija v Celju in Glasbena šola Celje, Robin in Špele Vodeb.

Obe sicer obiskujeta program predšolske vzgoje na Gimnaziji Celje Center. Sestri, ki igrata klavir že od svojega sedmega leta, sta poslušalce očarali z izvrstno izvedbo izbranih del Bacha, Beethovna in Chopina. Mladi pianistki sta prejemnici številnih nagrad iz regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanj tako v solističnih kategorijah kot tudi v kategoriji klavirskega dua, v katerem igrata skupaj že nekaj let.

Obe se redno udeležujeta številnih mojstrskih glasbenih tečajev, na katerih še dodatno nadgrajujeta svoje znanje. Robin je tudi prejemnica štipendije Mednarodne akademije za glasbo v Liechtensteinu in redno sodeluje na intenzivnih glasbenih tednih in aktivnostih, ponujenih s strani akademije.

Starejša od obeh sester Špela se izobražuje v razredu Jelene Dukić Segečić, prof., mlajša Robin pa v razredu asist. mag. Primoža Mavriča, prof. Oba mentorja si prizadevata mladima pianistkama nuditi čim širšo paleto znanj in dodatnih glasbenih priložnosti, ki jima, tudi s podporo vodstva Glasbene šole Celje, pomagajo na poti številnih izjemnih glasbenih uspehov.

polovicka_celje_klik