Koncert skupine Litošt v kinu Metropol (foto,video)


DSC07405Celjski kino Metropol je preteklo soboto obiskal mlad trio, ki na slovensko sceno prinaša nekaj, česar verjetno mnogi med nami še nismo slišali. V elektroniko preoblečeni jazz je med obiskovalci vzbujal obilo zanimanja.

Džjezz do it! nam že kar nekaj časa v goste vabi najrazličnejše jazz izvajalce, nad katerimi se navdušuje tako mlado kot staro. Nič drugače ni bilo tudi tokrat, ko je mestni kino Metropol zavzela mada trojica in zbrane očarala z lastno interpretacijo jazz glasbe. Svojevrsten koncert, ki je potešil mnoge glasbene navdušence.

Litošt sestavljajo mladi slovenski glasbeniki, ki vsak posamezno delujejo tudi v drugih zasedbah. Bojan Krhlanko (bobni) tako kot bobnar sodeluje v različnih jazz postavah, Boštjan Simon (klaviature, mašinerija) publiko osvaja s preigravanjem saksofona, Vitja Balžalorsky (bas, mašinerija) pa sodeluje v Balžalorsky Drašler Triu. Slednji je tisti član skupine, ki je opremljen z elektroniko in tako poskrbi za zvočno sliko zasedbe.

DSC07417

Skupina temelji na improvizaciji, ki pa se na koncu strne v nekakšen splet zvokov, v katerih je moč zaznati tako jazz in ezoterični rock kot tudi ambientalnost in best online casino dub, Nedvomno svojevrstna predstava glasbe – koncert, ki navdušuje zbrane. Lahko bi rekli, da s svojim preigravanjem rušijo zidove, ki na trenutke tako objestno varujejo glasbo ter preko kombiniranja različnih zvrsti ustvarjajo novo strukturo in novo doživetje.

Vabljeni k ogledu spodaj priloženega videa, v katerem se lahko sami prepričate o svojevrstnosti skupine, hkrati pa vabljeni tudi k ogledu fotogalerije.

[simpleviewer width=100% height=700 id=676]

Kristina Strašek

Na Polovički tokrat članom za kino Metropol ponujamo 8 brezplačnih vstopnic za filme Grand Budapest Hotel (3.10.-5.10.) in Alabama Monroe (1.10. – 5. 10.) Naročite jih tukaj:
polsi-kino-metropol