Koncert Tango Compás v Celjskem domu (foto, video)


Četrtkov večer. Predvečer dneva zaljubljenih – Valentinovo. Celje je že kar predčasno ponudilo vsem zaljubljencem in glasbenim navdušencem koncertno poslastico. Tokrat so lahko prisluhnili zasedbi Stefan Milenković & Marko Hatlak Tango Compás, ki sta si oder delila še s pianistom Markom Črnčecem in kontrabasistom Luko Hermanom Gaiserjem.

Tango Compas s plesnim parom

Valentinovo se je v Celju začelo malce predčasno. Obiskovalci Celjskega doma so tokrat  lahko uživali v ritmih tanga, ki jim je pričaral romantičen večer, poln strasti. Oder in srca poslušalcev so zavzeli štirje svetovno priznani glasbeniki.

Ana Bezjak se je skupini Tango Compas na odru pridružila kot pevka in očarala občinstvo
Ana Bezjak se je skupini Tango Compas na odru pridružila kot pevka in očarala občinstvo

Stefan Milenkovich (violina), Marko Hatlak (harmonika), Marko Črnčec (klavir) in Luka Herman Gaiser (kontrabas) so zbranim predstavili svoj nabor priznanih skladb tanga, tako starejšega kova kot novodobne. Strast je vela iz odra med poslušalce, ki so vsako izvedbo počastili z bučnim aplavzom. “Fantje so neverjetni,” so se vrstili komentarji tako tekom koncerta, kot tudi po njem. Vsake toliko se jim je na odru pridružila tudi pevka Ana Bezjak in dala tangu še malo ženske energije, strasti, da je večer dosegal svoj vrhunec.

A kaj bi večer tanga, če ne bi bil prisoten tudi ples? Stisk roke, intenzivnost v korakih, naslonjeni glavi – vse to so gledalci lahko opazovali med plesnim parom, ki je večer s svojo točko le še popestril. Blaž Bertoncelj in Andreja Podlogar sta se vrtela tako na odru kot pod njim.

Razvneti čeveljci, pogledi, ki so zadeli v srce vse, ki so to opazovali in še in še. Sredi koncerta sta se prikazala sredi občinstva, ko ju nihče ni pričakoval in tako poskrbela še za eno presenečenje. Med tem ko si bila ušesa še vedno pri gostih večera, so oči zbranih spremljale plesni par, vse do njunega prihoda pred oder. V soju luči sta prikazala intimnost večera in poskrbela, da si je marsikdo med zbranimi tudi sam poželel plesa.

Blaž Bertoncelj in Andreja Podlogar sta zbranim prikazala strasten ples tango.
Blaž Bertoncelj in Andreja Podlogar sta zbranim prikazala strasten ples tango.

“Lahko tudi vi malce zaplešete,” so fantje nagovorili v stolih plesoče obiskovalce: “Prostora je dovolj spodaj … in tudi na odru.”.  Med tem ko se je večina ljudi v odgovor smejala, se je med njimi našla bolj drzna obiskovalka, ki je enako ponudbo podala violinistu. Slednji sicer ni odplesal takoj, a je zbrane presenetil na koncu koncerta, ko je bil pripravljen en ples odplesati z naključno prostovoljko. Žal se ta ni našla, otrpnila je tudi mladenka od prej. Tako je na oder poklical Andrejo Podlogar, profesionalno plesalko tanga in se z njo zavrtel ob glasbi soigralcev. Preostali člani zasedbe so se ob tem več kot očitno zabavali, navdušenja pa ni manjkalo niti med publiko. Ni kaj, Stefan Milenkovich je dokazal, da ima tango v krvi.

Vsem nastopajočim je mlada dama v zahvalo podarila šopek rož in na koncu od violinista Stefana Milenkovicha eno prejela tudi sama.
Vsem nastopajočim je mlada dama v zahvalo podarila šopek rož in na koncu od violinista Stefana Milenkovicha eno prejela tudi sama.

Ljudje so bili navdušeni, kar so dokazali tudi s trikratnim priklicem izvajalcev nazaj na oder. “Čudovit koncert! Upam, da bo še več takšnih,”  je bil največkrat slišan komentar zbranih. Nedvomno, Stefan Milenkovich, Marko Hatlak, Marko Črnčec in Luka Herman Gaiser so čudovito napeljali na bližajoči se praznik in zbrane že na predvečer razvnel ter v vseh zbudil ogenj ljubezni in strasti.

 

Če ste koncert zamudili ali ga želite še enkrat vsaj malo podoživeti, si lahko privošči kratko pavzo in prisluhne posnetku, nastalemu na samem dogodku ter si ogledate fotogalerijo.

[simpleviewer width=100% height=700 id=509]

K. S.

kud_zarja_amaterji_klik