Koncert vokalne zasedbe Oktet 9 v Pravljični deželi (foto, video)


Petkov večer v Pravljični deželi je tokrat popestrila vokalna zasedba Oktet 9. Prepevali so tako božične kot druge pesmi in kljub hladnemu večeru ogreli poslušalce.

Center Celja je ponovno zaživel. Z uradnim odprtjem vrat Pravljične dežele, se je odprl tudi praznični sejem, ki ljudem poleg dobrot ponuja tudi brezplačne koncerte.

Oktet 9
Oktet 9

Tokratni gostje so bili fantje skupine Oktet 9, ki so med Celjani ena izmed najprepoznavnejših a cappella zasedb. Oktet 9 je vokalna zasedba Gimnazije Celje – Center, v kateri pod umetniškim vodstvom prof. Gregorja Deleje prepeva 9 nekdanjih dijakov gimnazije. S svojo ustanovitvijo v šolskem letu 2005/06 je zasedba popestrila žlahtno tradicijo vokalne glasbe na Gimnaziji Celje – Center in pod svoje okrilje sprejela tudi fantovske glasove, ki so tako dopolnili tradicionalno gimnazijsko dekliško zasedbo. Oktet 9 je reden gost šolskih prireditev ter koncertov po Celju, Sloveniji, že nekaj let zapored pa z maturantsko himno Gaudeamus Igitur slovesno uvaja tradicionalne maturantske plese Gimnazije Celje – Center. Zasedba koncertira ne samo po Sloveniji, ampak tudi v tujini in se tako letno podaja tudi na turneje (Balkan, Avstralija, Amerika, Velika Britanija…).

Pred odrom se je zbrala množica poslušalcev
Pred odrom se je zbrala množica poslušalcev

Množica ljudi, ki se je grela ob stojnicah s kuhanim vinom, se je ob prvih zvokih zasedbe Oktet 9 pričela zgrinjati naprej. Ob okrašeni smreki je pred nami stalo 9 fantov, vsak s svojim mikrofonom, ki so z nasmeški na obrazih prepevali pesmi. Mato Žgajner, član omenjene zasedbe, je hudomušno povezoval koncert in tako ljudi do dobra nasmejal. Pred odrom so zaplesali najmlajši, kasneje pa se je zbrana množica prestavila čisto do ograje in skupaj z nastopajočimi tudi zapela.

Oktetovci so tako več kot uspešno otvorili koncertno dogajanje in na koncu prejeli bučen aplavz. Po koncertu so se podružili tudi z obiskovalci.

Oktet 9 lahko naslednjič slišite 27. 12. ob 18. uri v Slovenskih Konjicah in 10. 1. ob 19. uri na Rečici ob Savinji, v pravljični deželi pa boste v naslednjih tednih lahko prisluhnili skupinam, kot so:

Čudežna polja – 18. 12. ob 20h,

Mali pihalni orkester Glasbene šole Celje – 24. 12. ob 17h

Celjski dixieland – 24. 12. ob 22h

Kvartet Akord s Sandro Feketija – 25. 12. ob 20h,

Crvena jabuka 27. 12. ob 20h

Manouche 29. 12. ob 20h in

skupina Jinx 30. 12. ob 20h.

 

Vabljeni k ogledu spodnje galerije in videa.

[simpleviewer width=100% height=700 id=479]

K. S.

plesni_tecaj_po_izbiri