Koncert Zmelkoow v celjskem Mladinskem centru (foto in video)


Minulo soboto je v dvorani MCC nastopila skupina Zmelkoow, ki od letošnjega januarja po Sloveniji v okviru mini turneje preigrava legendarne komade iz njihove druge zgoščenke “Čiko, Pajo in Pako”. Od izida slednje je minilo že 15 let, a po videnem, slišanem in doživetem lahko napišemo, da so se največji hiti, železni repertoar njihovih koncertov, globoko zasidrali v srca oboževalcev te primorske skupine.

V dobrih dveh urah trajajočem koncertu so Primorci poleg zimzelenih komadov iz omenjene zgoščenke predstavili tudi nekaj ostalih hitov, tako iz njihove zadnje zgoščenka “Čista jajca?” kot tudi iz zgoščenke, ki je v nastajanju. Goga Sedmak (vokal in kitara), Žare Pavletič (bas), Aleš Koščak (bobni), Eva B. (spremljevalni vokal in flavta) ter nekdanji bobnar Damjan so z “zmelkoowsko” energijo napolnili zvesto občinstvo, ki je skupaj s člani benda odpelo domala vse njihove pesmi.

Obiskovalci so skupaj z Zmelkoow prepevali njihove legendarne hite.

Začetki skupine Zmelkoow segajo v leto 1990, ko se je trio Goga, Dare in Damjan imenoval še BRRR. Štiri leta kasneje je skupina izdala prvenec “Kdo se je zbral?”, preko katerega so se predstavili z odlično mešanico duhovitosti in humorja, prepletenih v vsakodnevne probleme in tegobe preprostega človeka. V dobrih dveh letih koncertiranja so se predstavili po skoraj vsej Sloveniji in leta 1996 izdali album “Čiko, Pajo in Pako”, ki še danes velja kot eden najbolje prodajanih albumov pri nas. Že naslednje leto so izdali album Srebrna, leta 1999, ko se je v javnosti širila (napačna!) vest, da je skupina razpadla, pa je luč sveta ugledala nova zgoščenka “Hej nosorog, pazi kam stopaš”. Leta 2001 so izdali album “Superheroji v akciji”, 2004 “Zmelkoow ploščo”, 2007 “Kolekcija jesen 93 – Poletje 2007” in leta 2009 “Čista jajca?”.

Zmelkoow še zmeraj uvrščamo med žal maloštevilne slovenske rockovske zasedbe, ki z izvirnimi in humornimi besedili ter odlično melodiko vedno znova predstavljajo osvežitev na glasbenih odrih in obiskovalce koncertov nikoli ne razočarajo.

Vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, kjer smo ujeli nekaj utrinkov sobotnega dogajanja v MCC-ju (opravičujemo se za slabšo kvaliteto zvoka na posnetku!). Ogledate pa si lahko tudi galerijo fotografij, ki smo jih posneli na koncertu.

[simpleviewer width=100% height=700 id=143]

v/t/f: Egon Horvat