Kulturni praznik: slavnostna akademija v Domu sv. Jožefa (foto, video)


V torek popoldne je v Kardinalovi dvorani v Domu sv. Jožefa potekala slavnostna akademija ob slovenskem kulturnem prazniku.

Stane Rozman: “Kultura se začne doma”

Jože Planinšek
Jože Planinšek

Ob tej priložnosti je obiskovalce najprej nagovoril duhovnik Jože Planinšek, ki je poudaril pomen kulture. Pomembno pa se je zavedati, da kulturo ustvarjamo prav ljudje. Kulturni praznik tako ni samo en dan v letu, temveč vsak dan.

Kot slavnostni govorec je nastopil Stane Rozman, pooblaščenec župana MOC za družbene dejavnosti in direktor Pokrajinskega muzeja Celje. Spregovoril je o pomenu kulture in o bogati kulturni dediščini knežjega mesta. V Celju namreč delujejo številne institucije, društva id., ki imajo izjemen kulturni doprinos. Žal pa pogosto pozabimo, da kultura ni samo 8. februar. Njegovemu govoru lahko prisluhnete v spodnjem videu:

 

Dom sv. Jožef je poskrbel za izjemno bogat glasbeni program

Stane Rozman
Stane Rozman

Program so popestrili tudi številni glasbeniki, ki so bogat kulturni duh ponesli tudi med obiskovalce Doma sv. Jožef. Da bo glasbeni program svojevrstna izkušnja, je dal slutiti že sopran Andreje Zakonjšek Krt, ki je preplavil Kardinalovo dvorano. 

Nastopili so tudi mladi iz župnije, Župnijski pevski zbor, mladinska pevska skupina Jožefinke, zasedba Fantje z Jožefovega hriba in Zbor zaposlenih Doma sv. Jožef ter drugi.

Dom sv. Jožef je z dogodkom dokazal, da je pomemben element pri soustvarjanju celjskega kulturnega utripa. Nekaj utrinkov s torkovega dogajanja si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji:

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”498″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]