Letni koncert MePZ Pevskega društva upokojencev Celje (foto)


letni_koncert_mepz_pd_upokojencev_celje_1V torek, 20. maja, je v Narodnem domu v Celju potekal letni koncert MePZ Pevskega društva upokojencev Celje z gosti. Zbor, ki neprekinjeno deluje že 52 let, se vse od nastanka aktivno vključuje v kulturno življenje Celja , okolice in širšega prostora Slovenije. Gostje večera so bili Harmonikarski orkester KUD F.P. Vojnik in Vokalno instrumentalna skupna 5+.

Ljudska pesem Dober večer je naznanila začetek koncerta 35-članskega zbora, ki v prvi vrsti prepeva ravno ljudske pesmi, seveda pa njihov repertoar obsega pesmi različnih zvrsti in obdobij tako domačih kot tudi tujih avtorjev. Člane zbora vse od ustanovitve družijo najpomembnejše vezi – ljubezen do petja, prijateljstvo in kvalitetno preživljanje let v tretjem življenjskem obdobju. In prav to, začinjeno z določeno mero vztrajnosti in delovne zagnanosti, botruje uspehom, ki so jih skozi leta kronali s številnimi visokimi republiškimi in drugimi priznanji.

Gostje večera: Harmonikarski orkester KUD F.P. Vojnik in Vokalno instrumentalna skupina 5+.
Gostje večera: Harmonikarski orkester KUD F.P. Vojnik in Vokalno instrumentalna skupina 5+.

Pevsko društvo upokojencev vodi zborovodja Milan Kasesnik. Poleg omenjene ljudske pesmi, s katero so koncert odprli ter številnih ostalih ljudskih pesmi, so obiskovalci lahko slišali tudi pesmi Ivana Zupana, V. Orožna, Georgia Danga, Heinza Lemmermanna, J. Privška in drugih. Za dinamiko večera so poskrbeli gostje, Harmonikarski orkester KUD F. P. Vojnik, katerega umetniški vodja je Stanko Mikola. Njihovi nastopi so v dveh letih, odkar delujejo, glas harmonike ponesli po Sloveniji in sosednjih državah, pojavljajo se v številnih TV oddajah.

letni_koncert_mepz_pd_upokojencev_celje_3

Nastopili so tudi Vokalno instrumentalna skupina 5+, ki deluje že dve leti in pol. V Narodnem domu so obiskovalce razvajali z dalmatinsko in starogradsko pesmijo. Umetniški vodja skupine, ki je izdala že samostojno zgoščenko, je prav tako Stanko Mikola.

Večer so nastopajoči zaključili s skupno pesmijo J. Privška Tam, kjer sem doma.

Vabljeni k ogledu nekaj foto utrinkov s torkovega koncerta.

[simpleviewer width=100% height=700 id=575]

v/t/f: eH