Letošnjo sezono kulturnega galopa zaključila skupina Beer Belly (foto in video)


Minuli petek je v Centru konjeniškega športa Celje potekal zadnji v nizu koncertov v sklopu “Kulturni galop 2011/2012”. Goste je v vročem večeru z irsko glasbo zabavala skupina Beer Belly. Med lanskim septembrom in letošnjim junijem se je tako zvrstilo 6 galopov z gosti iz Slovenije in tujine, ki jih je obiskalo okrog 1000 obiskovalcev iz vse države in zamejstva.

Kulturne galope sezone 2011/12, simpatične glasbene večere, ki jih že tretje leto zapored pripravljata Hiša kulture in Center konjeniškega športa Celje, je minuli petek sklenila zanimiva zasedba Beer Belly, z ritmi irskih žigov in relejev, keltskih napevov in etno glasbe s celega sveta. Koncert je del Poletja v Celju, knežjem mestu, vstop je kot po navadi prost. Številni obiskovalci so se ob sicer odlični glasbi hladili s hladnimi pijačami, gostitelji pa so tudi tokrat poskrbeli za manjše presenečenje, saj so postregli z irskim krompirjevim kruhom, ponujali pa so tudi pravo irsko pivo.

Obiskovalci so tudi na zadnjem koncertu sezone, kljub vročini, uživali v programu.

Beer Belly je petčlanska kranjsko-celjska glasbena skupina, ki igra zlasti tradicionalno irsko, škotsko in keltsko glasbo, pa tudi manj znane irske reeleje, jige, škotske dude in keltske pesmi, stare nekaj stoletij. Sem in tja se poigrajo tudi z drugimi evropskimi folklorami, kot so madžarska, italijanska, francoska, portugalska, ruska, hrvaška, bosanska, srbska in druge. Izdali so že pet albumov, posneli videospot ter odigrali več kot 300 nastopov, ena izmed zanimivih posebnosti te nenavadne skupine pa je, da nastopajo v pravih škotskih kiltih. Predstavili so se tudi na Irskem, kjer je bil menda odziv obiskovalcev njihovega koncerta več kot odličen.

Sicer so organizatorji tudi z letošnjo sezono zadovoljni, slednje se najbolj izraža na obiskih dogodkov, saj so obiskovalci venomer napolnili prireditveni prostor. Uživali so lahko v različnih zvrsteh glasbe, od jazza do mjuzikla, do tradicionalne glasbe z različnih koncev sveta.

Skupina Beer Belly je navdušila domala vse prisotne.

Dogajanje se bo nadaljevalo prihodnjo sezono, po doslej videnem in doživetem vsekakor zanimivo in pestro. V mesecu septembru se bo pričela s koncertom celjskega Dixielanda, nadaljevala pa z zanimivimi gosti iz domačih in tujih krajev, na programu vsaka dva meseca do konca junija

Vabljeni k ogledu in poslušanju spodnjega video posnetka, v katerega smo ujeli utrinek nastopa izvrstne skupine Beer Belly. Ogledate pa si lahko tudi spodnjo galerijo fotografij, v katero smo ujeli utrinke dogajanja zadnjega koncertnega večera sezone 2011/2012.

[simpleviewer width=100% height=700 id=218]

v/t/f: eH