Literarno srečanje s pesnikom Ivanom Dobnikom in dr. Zoranom Pevcem


16. maja so v šolski knjižnici Srednje zdravstvene in kozmetične šole Celje gostili pesnika, prevajalca, esejista in urednika revije za poezijo in poetično Poetikon, Ivana Dobnika.

Pogovor je moderiral dr. Zoran Pevec, ki je na šaljiv način uspel sogovornika zapeljati v težke filozofske debate o brezčasju poezije, pomenu branja temeljnih del svetovne književnosti in veličini narave, ki izginja. Na dogodek so povabili njihove najboljše bralce in dva razreda, 1. c in 3. d, ki izstopata po obiskovanju knjižnice in literarnem ustvarjanju.

Vir foto: Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje

Ravnateljica Katja Pogelšek Žilavec  je v uvodnem govoru mlade prijazno opomnila, da je branje nujno, da lahko živimo uspešno in polno življenje. Na prireditvi so Staša Kantoci, 1.b, Valentina Višnar Jernej, 3. fb, Nina Jurjec, 3. b, Daša Slivnikar, 3. d, Žiga Maček, 3.d prejeli pohvale za sodelovanje na 5. internem literarnem natečaju Moja misel, Martina Kostadinova, 3. d je prejela priznanja in knjižno nagrado.

Dogodek so glasbeno obogatili njihovi Glog-ovci s klavirsko spremljavo profesorja Berdena; Vito Nick Modic, 1. d, je očaral s skladbo Kaj ti je deklica, ki jo je zaigral na saksofon, Daša Slivnikar, 3. d, Urška Korenjak, 3. b pa sta čudovito zapeli pesem Lepa si, na kahonu ju je spremljala Zara Tamše, 2. ktc.

 

Vir foto: Srednja zdravstvena in kozmetična šola Celje