LocalCoolTura – stari in novi rock z zreško zasedbo 500m


V četrtek, 17. 2., se bo ob 20. uri z nastopom priljubljene zreške zasedbe 500m začela tretja LocalCoolTura letošnje sezone. Gre za nov projekt Hiše kulture Celje in znanega celjskega kluba Local, ki je namenjen mladim obetavnim zasedbam iz Celja in Slovenije. Tokratna bo v znamenju starega in novega rocka v priredbah in avtorskih obdelavah zasedbe z zanimivim imenom 500m.

Skupina 500m je nastala leta 2005 v krogu petih prijateljev iz Zreč in okolice. Danes v zasedbi ustvarja 6 članov, stilno pa se uvrščajo v žanr rock’n’rolla oziroma delno še jazz, R&B, progressive in pop. Z leti zasedba nenehno pridobiva na kvaliteti, ne le v izvedbah priredb temveč tudi z avtorskimi skladbami, kar dokazujejo tudi povabila na različne festivale in veliko število nastopov. Med drugim so leta 2008 nastopili tudi na Rock Otočcu. Fantje koncertirajo po Sloveniji, ob tem veliko snemajo, trenutno pa so tudi v fazi priprave videospota. Lansko poletje so se podali na prvo mednarodno turnejo, in sicer po Nizozemski in Veliki Britaniji.

Do konca sezone 2010/11 se bodo v Localu z zvoki rocka, funka, jazza, soula in popa predstavile 4 zasedbe – Insight v mesecu aprilu, Divji šturdl na junijskem koncertu in Saxotoxin na zadnjem koncertu sezone v mesecu avgustu. Oba organizatorja sta doslej z novim projektom zadovoljna in upata, da bo uspeval tudi v prihodnje ter ponudil priložnost mladim, a kvalitetnim sestavom, ki so na začetku svoje kariere, dopolnil kulturno ponudbo v Celju in navduševal občinstvo vseh generacij.