Lunina čarobna flavtica več kot očarala


Na Glasbeni šoli Celje so v četrtek, 9. marca, pripravili prav poseben, pravljičen dan. V glasbeni pravljici Blaža Puciharja Lunina čarobna flavtica so združile moči flavtistke Glasbene šole Celje s plesalkami Plesnega foruma Celje.

Zgodbo o deklici Luni, ki se s svojo čarobno flavtico odpravi v širni svet nepozabnim dogodivščinam naproti in na tej poti spozna številne nove prijatelje ter se sooči z nevarnostmi, je skozi pestro glasbeno dogajanje pripovedovala Gea Erjavec. Lunino pesem je odpela Neža Zevnik.

Na odru je v ansamblu flavt sodelovalo 11 flavtistk (mentorice Tina Blazinšek, Mirjana Brežnik, Mojca Fideršek, Urška Hrovat Šket, Metka Lipovšek in Tina Ostruh), v sestavu pa so lahko obiskovalci videli od najmanjše flavte – piccola, prečne flavte in alt flavte do največje – bas flavte.

Projekt je potekal pod vodstvom Mirjane Brežnik ter koreografskim, kostumografskim in režijskim vodstvom Goge Stefanovič Erjavec.

Po poročanju s prizoršča tokratni glasbeno-plesno-scenski dogodek z izdelanimi kostumi, domišljeno osvetlitvijo, zanimivo koreografijo in ob spremljavi komornega sestava flavt gotovo ni pustil nikogar ravnodušnega!

slike: Tina Ostruh (prva in zadnja) in GŠC