Mali godalni orkester Glasbene šole Celje ponovno v italijansko Cremono


Potem, ko je Mali godalni orkester glasbene šole Celje leta 2019 igral na 47. mednarodnem kongresu ESTA (European String Teachers Association) v Cremoni, kjer so se predstavili s samostojnim koncertom in sodelovali tudi v projektu »1001« violine sveta pod vodstvom svetovno znanega violinista Alekseya Igudesmana, so nedavno prejeli povabilo na 1. Mednarodni pomladni glasbeni festival (1st CREMONA INTERNATIONAL SPRING MUSIC FESTIVAL).

Festival poteka od 1. maja vse do 12. junija, na njem se bodo predstavili orkestri iz številnih italijanskih regij ter poleg Malega godalnega orkestra Glasbene šole Celje še orkestri iz Nemčije in Francije.

Mladi glasbeniki, člani Malega godalnega orkestra, so tako 13. maja izvedli večerni koncert v Teatru Ponchielli v Cremoni. Na odru se jim je pridružilo sedem italijanskih učencev godal in tolkal, kot solisti pa so z orkestrom nastopili naš učenec Luka Mlakar, rog (mentor Timotej Šnofl), dijakinja umetniške gimnazije glasbene smeri, ki jo na GŠ Celje izvajajo skupaj s I. gimnazijo v Celju Fančiška Švab (mentor mag. Primož Mavrič) ter naš sodelavec klarinetist izr. prof. Slavko Kovačič.

Orkester že devetnajsto leto vodi profesorica Petra Arlati Kovačič, ki je v preteklem poletju v Cremoni zelo uspešno vodila mednarodni Orchestra Masterclass (Summer Music Twinning).

Ob tej priložnosti je Glasbena šola Celje podpisala namero o bodočem sodelovanju s Cremona Music Training Academy.