Mednarodni folklorni festival Od Celja do Žalca 2017: gala večer folklore v Celjskem domu (foto, video)

09. 09. 2017 10:09
Od Celja do Žalca so nas skozi folkloro popeljale številne domače in tuje skupine.
Od Celja do Žalca so nas skozi folkloro popeljale številne domače in tuje skupine.

2. septembra se je začel mednarodni folklorni festival Od Celja do Žalca, ki ga že dvanajsto leto zapored organizira Medobčinsko kulturtno društvo Od Celja do Žalca.

V 9-dnevnem festivalu se je zvrstilo več izjemnih predstavah, ki so potekale v Velenju, Laškem, Žalcu in Celju, so se ljubiteljem folklore predstavile folklorne skupine Ungaresca folk-dance group iz Madžarske, Doinita folk ensembe iz Romunije, The students folk dance and song ensemble “Poloniny” s Poljske, Kulturno umjetnično društvo “Dučec” Mraclin iz Hrvaške in FS KD A. Tanc Marija Gradec.

Folklorne skupine so sprva nastopile v soboto na zvezdi in še isti večer nadaljevali v Žalcu pri Fontani. Dan kasneje je bilo Laško odeto v folklorno glasbo, ko so številne folklorne skupine iz vse Slovenije, kot že vse dni poprej, zaplesale na slovenskih ulicah.

Ta vikend je posvečen še koncertnemu delu folklornega festivala Od Celja do Žalca. Prvi koncert je v petek zvečer potekal v Velenju, mi pa smo v soboto zvečer pokukali na gala koncert v Celjskem domu. Tam smo za vas posneli tudi video posnetek in fotogalerijo.

od-celja-do-zalca-2017-24

Ne spreglejte pa sklepnega dejanja mednarodnega folklornega festivala od Celja do Žalca. Danes zvečer bo namreč v Domu II. slovenskega tabora v Žalcu potekal še zadnji gala koncert. S tem bodo folkloristi ponesli dobro glasbo in vesele noge od Celja do Žalca in se vrnili prihodnje leto.

Oglejte si še fotogalerijo z dogodka:

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
302 queries in 3,534 seconds.