Miklavževanja 2022 v Celju: kje in kdaj


Nikolaj iz Mire, ki ga v krščanski kulturi poznamo kot dobrotnika svetega Miklavža, bo, kot je že običaj, celjske otroke v teh dneh obiskal in obdaril na številnih mestih po Celju – od župnij, kjer ga seveda častijo kot svetnika, do obiskovalcev City centra in mestnega središča.

Župljane stolne župnije Celje – Sv. Danijel bo sveti Miklavž obiskal pri sveti maši ob 10. uri. “Otroci lepo vabljeni. Prijave niso potrebne,” so zapisali.

Župnijo Celje Sv. Duh bo sv. Miklavž obiskal v nedeljo, 4. 12. ob 10. uri. “Otroci in starši vabljeni, da se z njim srečate,” do povabili na spletni strani.

Med otroke v župniji Antona Martina Slomška na Don Boskovem trgu v Celju bo Miklavž prišel v nedeljo, 4. decembra ob 17. uri

K Sv. Jožefu nad Celjem bo Miklavž prišel v ponedeljek, 5. decembra, ob 16. uri.

V župniji Teharje pa bodo sv. Miklavža sprejeli  na predvečer njegovega praznika, v ponedeljek, 5. 12., ob 18.00 v cerkvi. “Mali otroci in vsi veroučenci, pridite ga pričakat,” vabi tamkajšnji župnik.

A sv. Miklavž celjskih otrok ne bo obiskal le po župnijah. Ob Teharjah bo se bo 5. 12. bo ob 18h ustavil pred glavnim vhodom nakupovalnega središča City center in obdaril prav vse otroke. Kako radodaren bo v središču Celja, pa se boste lahko prepričali na isti dan ob istem času na Glavnem trgu v Celju.