Miklavževanja 2023 v Celju: kje in kdaj


Ponovno je tukaj december, s tem pa se hitro bliža obisk prvega izmed treh dobrih mož, svetega Miklavža. Kdaj bo ta otroke po celjskih župnijah in drugod obiskal letos, preverite v nadaljevanju.

Ponekod so bile za obisk Miklavževanja potrebne predhodne prijave.

Župnijo Celje – sv. Danijel bo sveti Miklavž obiskal to nedeljo, 3. decembra pri sveti maši, ki se bo odvila ob 10. uri. Kot so zapisali na župniji, se bo dobri mož srečal z otroki, z njimi pokramljal in jih obdaril.

Prav tako to nedeljo ob isti uri bo pri maši Miklavž obiskal otroke Župnije Celje Sveti Duh. “Lepo vabljeni, še posebej otroci,” so ob vabilu k sveti maši napisali na spletni strani.

Pri Sv. Jožefu nad Celjem bodo Miklavževanje priredili v torek, 5. decembra ob 16. uri v Kardinalovi dvorani. Za dogodek otroci in mladi iz župnije pripravljajo uprizoritev igre “Sočutje” v režiji Aleša Logarja.

Otroke v župniji Antona Martina Slomška na Don Boskovem trgu v Celju bo Miklavž razveselil to nedeljo ob 17. uri.

V torek, 5. decembra ob 17. uri bo Miklavž otroke razveselil v centru knežjega mesta, uro kasneje pa se bo odpravil še v CityCenter, kjer bo pred tamkajšnjim glavnim vhodom poskrbel za veselo presenečenje prav za vsakega najmlajšega obiskovalca. Več o tem tukaj.