Mjuzikl Kabaret v MCC (foto)


V soboto, 7. maja 2011, smo bili na predstavi Mjuzikl Kabaret.

V prostorih Mladinskega Centra Celje se je ob 20. uri začelo popotovanje v Berlin med letoma 1931 in 1932. Tam se je namreč dogajala zgodba.

Približno dve uri smo spremljali glavne junake kot so:  Cliff Bradshaw, Ernst Ludwig, Sally Bowles, dekleta iz kluba KitKat,Fräulein Schneider, Herr Shultz ter se nasmejali ob izjavah in opažanjih Konferansjeja. Slednjega je upodobil hkrati tudi režiser igre, Luka Marcen.

Luka je bil med dokaj povprečnimi igralci velika osvežitev, strasten, glasen in res nekako povezan s svojim likom.

Je pa treba priznati, da so se vsi potrudili, da bi bilo nam gledalcem zabavno. Predvsem kratkočasno je bilo med plesnimi vložki deklet iz Kluba KitKat, saj so več odkrivale kot pa prikrivale. Namreč to je Kabaret!

Velika pohvala vsem sodelujočim za trud in delo.

In še kratek oris zgodbe:

Berlin med letoma 1931 in 1932, ko se začne dvigati nacizem.
V mesto pride ameriški pisatelj Cliff Bradshaw, ki je že v vseh svetovnih mestih iskal temo za svoj novi roman. Že na vlaku spozna Ernsta Ludwiga, ki mu predlaga sobo pri Fräulein Schneiderjevi in mu pove za klub KitKat, kjer Cliff spozna Sally Bowles, glavno zvezdo kluba in tudi mjuzikla. Ta se kmalu naseli pri njemu v sobi in iz njunega prijateljstva vzklije ljubezen. Cliff se zato namesto pisanju posveča norim berlinskim zabavam.
Vzporedno poteka tudi ljubezenska zgodba med Fräulein Schneider in Herr Shultzem, ostarelim prodajalcem sadja, ki tudi živi pri njej. Vse skupaj pa zaobjema dvig nacizma in neprekosljivi, včasih prav črni, humor vsesplošnega povezovalca Konferansjeja.

T&F: Katja Malbašić