Mladi celjski godalci gredo v Italijo


Mali godalni orkester Glasbene šole Celje se konec aprila na povabilo organizatorja ESTA Italia odpravlja v sosednjo Italijo, natančneje v Cremono, zibelko glasbene kulture naših sosedov, v mesto, kjer so ustvarjali največji goslarski mojstri Amati, Guarneri in Stradivari.

V Cremoni bo od 26. aprila do 1. maja potekala mednarodna konferenca učiteljev godalnih instrumentov (47th International Conference European String Teacher Association), kjer bodo na povabilo ESTA Italia poleg številnih odmevnih dogodkov sodelovali tudi naši mali godalci in sicer kar z dvema koncertoma.

Prvi, samostojni koncert, z naslovom »Pozdrav Italiji«, bodo izvedli v znameniti dvorani Palazzo Cittanova, naslednji dan pa bodo sodelovali v projektu »1001 Strings of the World« pod vodstvom svetovno znanega violinista in pedagoga Alekseja Igudesmana in se na trgu Piazza del Comune pridružili tisočim malim godalcem s celega sveta.

Pred odhodom v Italijo bodo zaigrali tudi v Celju, zato vabljeni na njihov koncert, ki ga bodo izvedli v sredo, 24. aprila ob 18. uri v Celjskem domu.

Vstopnice so na voljo v tajništvu Glasbene šole Celje vsak delovni dan od 7:30 – 14:30.