Kure?! Lile Prap so se izlegle v Celjskem domu (foto)


V četrtek je Hiša kulture Celje v razprodani dvorani Celjskega doma izvedla dve premierni predstavi družinskega muzikala po motivih Lile Prap Kure?!, ki sta ga napisala Leon Firšt in Nuša Komplet Peperko, v glavnih vlogah pa nastopajo Nuška Drašček, Srđan Milovanović, Maša Tiselj in Goro Osojnik.

 

V četrtek so se na na odru Celjskega doma uspešno izlegle Kure?! Lile Prap, muzikal v katerem novoizvaljeni piščanček razveseli Ata Petelina, Mamo Kokoš ter celotno kurjo družino. Zvedavo Malo pišče pa se nato poda v raziskovanje svojih ptičjih korenin, dinozavrskih prednikov in pravljičnega petelinjega zmaja, medtem ko spoznava tudi manj prijetne plati življenja v Rezikinem kurniku.

Ponovitve predstave bodo še danes, v soboto, ob 18. in 20. uri ter v nedeljo ob 17. in 19. uri pri čemer sta zgodnejša termina obeh dni že razprodana, za večerne je na voljo še nekaj vstopnic.

V Hiši kulture Celje so morali sicer, zaradi tehnične zahtevnosti predstave in zelo nestabilne vremenske napovedi, celoten sklop predstav prestaviti v Celjski dom, zaradi česar pa so bili primorani, vsled priprav za torkovo podelitev šolskih priznanj, ponedeljkovi predstavi muzikala odpovedati. Muzikal bo igral tudi v prihajajočih poletnih in jesenskih gostovanjih na odprtih prizoriščih in kulturnih domovih po Sloveniji.

K ustvarjanju družinskega muzikala Kure?! so v Hiši kulture Celje povabili mednarodno uveljavljene slovenske umetnice in umetnike. Zgodbo in like so navdihnile knjige svetovno znane pisateljice in ilustratorke Lile Prap, ki je tudi soavtorica besedil pesmi. Glasbo je napisal Leon Firšt, najprodornejši slovenski skladatelj mlajše generacije, scenarij pa dramaturginja Nuša Komplet Peperko.

R. Č. foto: Lea Remic Valenti