Na ogled razstava v počastitev 15-letnice delovanja Škratovega lutkovnega gledališče Celje


Na svetovni dan lutk, ki ga obeležujemo 21. marca, je bila na ploščadi pred Osrednjo knjižnico Celje odprta razstava ob 15-letnici delovanja Škratovega lutkovnega gledališča Celje. Odprtje razstave je pospremila uprizoritev lutkovne predstave Trije Čiči Junačiči.

Na odprtju razstave ob 15-letnici delovanja Škratovega lutkovnega gledališče Celje se je na ploščadi pred Osrednjo knjižnico Celje zbralo lepo število obiskovalcev. Razstava prikazuje delovanje edinega celjskega lutkovnega društva, od nastanka do danes, v prostorih knjižnice pa so razstavljene tudi lutke. Obiskovalci so si lahko na odprtju, poleg razstave, ogledali tudi lutkovno predstavo Trije Čiči Junačiči, v kateri nastopajo lesene lutke, režiral pa jo je Kajetan Čop. Med obiskovalci je s čisto pravo lutko krožila tudi dolgoletna članica Škratovega lutkovnega gledališča Celje Breda Stepan.

Zbrane je nagovorila tudi podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek. “Lutke so ena od najstarejših človekovih igrač Ob lutkah se otroci poglobijo v svoj, navidezen in čaroben svet. Ob tem razvijajo svojo domišljijo in spoznavajo svet želja, zmožnosti in potreb, pa tudi svoja čustva. Ob igri z lutkami se naučijo odnosa do sočloveka, prijatelja, lutke pa tudi pripomorejo, da starši pa ob tem s svojimi otroki vzpostavljamo niti trdnih odnosov, ki trajajo vse življenje,” je podžupanja v svojem govoru opozorila na pomen, ki ga imajo lutke za igro in razvoj otrok in predstavo o svetu.