Novačanova gledališka srečanja 2016: 2. predstava: po motivih drame "Zasebno življenje" (foto, video)


DSCN0701 (Kopiraj)Gledališče Zarja Celje je v petek v okviru XXIV. Novačanovih gledaliških srečanj postreglo z drugo tekmovalno predstavo. Tokrat so na svoje odrske deske povabili gledališko skupino Mak, KD ”Svoboda” Deskle, ki je obiskovalce navdušila s predstavo “Črno, belo?!”, nastalo po po motivih drame “Zasebno življenje”.

Predstava Črno, belo.!?^ je niz življenjskih zgodb, ki se med seboj prepletajo. Menjavanje vlog ter kratki prizori s hitrim tempom kažejo na to, kako sodobna in življenjska je zgodba.
V današnjem karierističnem in individualističnem svetu vedno bolj hitimo in si ne vzamemo trenutka, da bi se ozrli na sočloveka, na njegova čustva, želje in hrepenenja. S tem, ko smo zaprti v lastnem egocentričnem balončku, tudi ne opazimo, da smo koga na tej poti prizadeli. Ne opazimo niti tega, da smo se na koga navezali, dokler ni prepozno.

DSCN0716 (Kopiraj)

V tem krutem vrtincu se znajdeta tudi glavna lika predstave, ki z variacijami likov ter ostalimi osebami želita preko svojih kompleksov priti do sreče in ljubezni. To je zgodba o disfunkcionalnih ljubezenskih, družinskih, prijateljskih in poslovnih odnosih, s katerimi se lahko vsak poosebi. Neposredni nagovori publiki ter hitre in odrezane replike pa dajejo, v to sicer ˝tragično˝ življenjsko zgodbo, pridih humornosti.

DSCN0724 (Kopiraj)Igralci gledališke skupine MAK, KD “Svoboda” Deskle so se več kot spretno spopadli z zahtevnim scenarije in suvereno pluli iz ene vloge v drugo ter iz ene zgodbe v drugo. V zgodbi se lahko najde prav vsak posameznik, ki iz dneva v dan tava v tem ponorelem svetu in išče svoj košček sreče. Ravno zato ne preseneča, da je predstava navdušila tudi obiskovalce Gledališča Zarja Celje, saj je “Črno, belo?!” zgodba, v kateri se lahko najde vsak od nas.

Strokovno komisijo je še posebej prepričal tudi Martin Gerbec, ki je prejel častni naziv “Igralec večera”. Konkurenca XXIV. Novačanovih gledaliških srečanj je vse močnejša, saj se je Gledališče Zarja Celje tudi letos potrudilo z izborom izjemno kvalitetnih tekmovalnih predstav. Ne spreglejte tudi ostalih predstav v okviru Novačanovih srečanj, do takrat pa vas vabimo k ogledu video posnetka in fotogalerije s petkove predstave.

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=1049]

Tina O.