Novačanova gledališka srečanja 2017: občinstvo najbolj navdušila Dohodnina (foto, video)

13. 11. 2017 16:53
Dramski odsek Prosvetnega društva Štandrež-Circolo Culturale Sant'Andrea je prejel nagrado za najboljšo predstavo festivala.
Dramski odsek Prosvetnega društva Štandrež-Circolo Culturale Sant’Andrea je prejel nagrado za najboljšo predstavo festivala.
Po mesecu dni smeha, zabave in odlične družbe, so se v soboto zaključila 25. Novačanova gledališka srečanja v Gledališču Zarja.

Za sklepno dejanje so “Zarjani” poskrbeli za prav posebno poslastico, ki je strnila vzdušje letošnjih Novačanovih gledaliških srečanj. Na odru sta se prepletala stand up in glasba, ki sta še zadnjič letos v okviru Novačanovih gledaliških srečanj risala nasmehe na obraze obiskovalcev.

Vsega lepega je enkrat konec, vendar je zaključek Novačanovih gledaliških srečanj tudi priložnost tudi za razglasitev najboljše predstave letošnjega festivala.

Petindvajseta Novačanova gledališka srečanja so minili predvsem v znamenju smeha, saj so se v tekmovalnem delu programa med seboj pomerile štiri izvrstne komedije iz vse Slovenije.

Novačanova gledališka srečanja so se zaključila s smehom in glasbo.
Novačanova gledališka srečanja so se zaključila s smehom in glasbo.

V knežje mesto so v zadnjem mesecu smeh pripeljali Kulturno društvo Janez Jalen s komedijo “Govorice”, Kulturno društvo ŠOK Teater Mežica s predstavo “Transvestitska svatba”, “Najlepše, najboljše in najbolj slečene” v izvedbi Gledališča Toneta Čufarja Jesenice – Gledališka šola senio  in zadnja tekmovalna predstava “Svetniki” pod okriljem Kulturnega društva Loški oder Škofja Loka. 

Nagrado za najboljšo predstavo po izboru gledalcev si je prislužil Dramski odsek Prosvetnega društva Štandrež-Circolo Culturale Sant’Andrea. Nagrado so hudomušno sprejeli v znamenju martinovega, hkrati pa so izrazili veselje ob ponovnem sodelovanju na Novačanovih gledaliških srečanjih, ki so se ga letos udeležili že petič.

Gledališče Zarja Celje je ob srebrni obletnici festivala zopet dokazalo, da si vsako leto prizadevajo za kvalitetno in razgibano gledališko sfero. Letošnja Novačanova gledališka srečanja so potekala skozi prizmo humorja, ki ga v slovenskem gledališkem prostoru pogosto primanjkuje. V srca obiskovalcev so tako z vsako predstavo posebej posejali smeh in veselje. V tem pa je tudi čar festivala, ki se obiskovalcev vsako leto dotakne skozi igro.

Utrinke s sklepnega dejanja letošnjih Novačanovih gledaliških srečanj si lahko ogledate v spodnjem video posnetku in fotogaleriji, mi pa se že veselimo festivala v prihodnjem letu.

 

 

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
237 queries in 2,398 seconds.