Novoletni koncert Mladinskega simfoničnega orkestra ob 20-letnici delovanja (foto, video)


Mladinski simfonični orkester Glasbene šole Celje je praznično vstopil v ta teden. Dvorano Narodnega doma Celje so namreč zapolnili dva večera zapored z novoletnim koncertom ob 20-letnici delovanja pod taktirko dirigenta Matjaža Brežnika. 

Orkester je v večer, poln pravljičnega vzdušja in dobre glasbe, vstopil razigrano s Kumarjevo Istrsko suito in nadaljeval v duhu Čajkovskega. Ob tej priložnosti je kot solist zablestel Bor Kračun Pižmoht na violončelu, s katerim sta nerazdružljiva že od njegovega osmega leta. Osvojil je številna priznanja in nagrade na domačih in mednarodnih tekmovanjih, svoje znanje pa izpopolnjuje pri priznanih profesorjih.

novoletni-koncert-17

Mladinski simfonični orkester se je pod celjskim grbom Narodnega doma sprehodil tudi skozi skladbi Leona Firšta. Njegova Pravljica za trobento in orkester se bo še posebej vtisnila v spomin solistu Nejcu Zahrastniku, ki je sicer zaposlen v Policijskem orkestru. Leta 2016 je  diplomiral na Akademiji za glasbo, kjer je letos tudi z odliko magistriral. Ob tem tudi redno nastopa na tujih in domačih trgih.

Mladinski simfonični orkester je večer strnil v duhu Brahmsovih in Straussovih mojstrovin ter obiskovalcem skozi glasbo predstavil svojo prehojeno pot. Od ustanovitve leta 1998 pa do danes je orkester namreč zrasel in v svoje vrste pritegnil številne izjemne glasbenike. Še posebno mesto v njihovem programu imajo mladi solisti, ki so na začetku svoje koncertne poti.

To so dokazali tudi z novoletnim koncertom, ki bo obiskovalcem zagotovo še nekaj časa ostal v spominu.

Nekaj utrinkov z dogodka si lahko ogledate v spodnjem video posnetku.

Prav tako pa vas vabimo še k ogledu fotogalerije s torkovega koncerta.