Novoletni koncert Strauss in Mlada krila Glasbene šole Celje (foto in video)


Novoletni koncert Strauss in Mlada krila je bil stkan iz glasbe in plesa.
Novoletni koncert Strauss in Mlada krila je bil stkan iz glasbe in plesa.

V četrtek zvečer je Celjski dom zaživel ob klasičnih ritmih, saj je potekal novoletni koncert Strauss in Mlada krila.

Na koncertu so se predstavili Mladinski pihalni orkester, Plesna pripravnica in Društvo za umetnost plesa Harlekin. Z njihovo harmonijo so obiskovalce Celjskega doma popeljali čez glasbo znamenitega Johanna Straussa, kasneje pa so z melodijo obarvali tudi glasbo Joeja Hisaishija, ki so ji Mlada krila vdihnila dodatno življenje še s plesom.

Koncert je povsem napolnil Celjski dom.
Koncert je povsem napolnil Celjski dom.

Za dirigentsko taktirko je poprijel Bernard Belini, ki je mlade glasbenike vodil skozi nesmrtno Straussovo glasbo, ki je sicer priljubljena izbira za novoletne koncerte. Občinstva pa ni nagovarjala zgolj glasba, marveč tudi ples, pri katerem so se velike in male ptice preganjale med mehkimi oblaki. Za koreografijo je poskrbela Sandra Jazbec, ki je slike iz narave prepletla s prizori zgodbe o malih pticah, ki hrepenijo po dnevu, ko bodo lahko poletele v nebo skupaj s svojimi vzornicami, velikimi pticami.

Novoletni koncert Strauss in Mlada krila je sicer odprl slavnostno jubilejno leto, v katerem praznujemo 110 let javnega glasbenega šolstva v Celju. V okviru tega bodo v torek, 9. januarja ob 18. uri tudi v Muzeju novejše zgodovine Celje odprli razstavo “110 za lepši svet”.

Nekaj utrinkov s koncerta si lahko ogledate v spodnjem video posnetku.

Prav tako ne spreglejte fotogalerije z novoletnega koncerta Strauss in Mlada krila.

Tina O.