Novoletni simfoniki GŠ Celje dvakrat napolnili Narodni dom


dscf7849

Kar dvakrat povsem polna dvorana Narodnega doma je s koncertom Mladinskega simfoničnega orkestra Glasbene šole Celje, ki ga že vrsto let mojstrsko vodi dirigent Matjaž Brežnik, zvenela na predzadnjem decembrskem nizu izjemnih glasbenih koncertov Glasbene šole Celje.

dscf7685Že s prvo skladbo P. I. Čajkovskega »Pas de deux” iz baleta Hrestač je orkester napovedal izvrsten koncertni repertoar. Pianist Dejan Romih, danes dijak četrtega letnika  umetniške gimnazije, glasbena smer, pri profesorju Primožu Mavriču, je izvedel Koncert za klavir in orkester v b-molu (Allegro non troppo e molto maestoso) skladatelja P. I. Čajkovskega in z izjemno interpretacijo in tehnično izpiljenostjo navdušil občinstvo.

V drugem delu je dvorana donela v taktih Dvorakovega Slovanskega plesa št. 5, sopranistka Živa Žohar iz razreda profesorja Davorja Mikulića je začarala z znamenito  Puccinijevo “O mio babbino caro” in zapeljevala v ariji Habanera iz opere Carmen, skladatelja G. Bizeta.

Ob koncu je v pravo praznično vzdušje orkester zamaknil s tradicionalnim Radetski maršem, pri katerem je s ploskanjem “zaigrala” tudi navdušena publika.

Obema solistoma, njunima mentorjema, članom orkestra ter dirigentu iskrene čestitke.

dscf7898

dscf7749

foto: GŠ Celje