Odkrijte čare rokodelstva: Unikatni tečaji v Rokodelskem centru Rogatec

Rokodelski center v Dvorcu Strmol Rogatcu ponuja edinstveno priložnost za vse, ki si želite odkriti čare rokodelstva in ustvarjalnosti. V mesecu marcu so na voljo raznoliki rokodelski tečaji, med katerimi lahko izbirate glede na svoje interese in želje.

Hkrati je to tudi priložnost za raziskovanje bogate kulturne dediščine Rogatca. Obiščite Muzej na prostem Rogatec, sprehodite se po Dvorcu Strmol in spoznajte zgodovino srednjeveškega trga. Poleg tega lahko obiščete tudi Konjeniški klub Strmol in odkrivate prečudovite razglede z vrha Donačke gore.

Tečaji, ki so vam na voljo:
  • tečaj lončarstva, mentor Štefan Zelko,
  • tečaj šivanja, mentorica Stanka Premrl,
  • tečaj vezenja, mentorica Stanka Premrl,
  • tečaj pletenja iz šibja, mentorica Zdenka Pulko,
  • tečaj pletenja iz ličja, mentorica Vida Antolinc,
  • tečaj ročnega tkanja, mentorica Jerica Krošel.

 

Termini in lokacija:

Tečaji bodo potekali ob sobotah, 2. 3., 9. 3., 16. 3. in 23. 3. 2024, med 9. in 12. uro, v Rokodelskem centru Rogatec na Dvorcu Strmol.

Trajanje in cena:

Vsak posamezen tečaj traja 16 šolskih ur in obsega 4 srečanja. Cena tečaja znaša 160,00 € in vključuje vodenje, materiale, pripomočke ter žganje gline.

Prijave in Informacije:

Za prijave in dodatne informacije kontaktirajte:

  • Gordano Bilušić na telefonsko številko 040 819 876,
  • pošljite e-pošto na [email protected].

Prijavnico lahko izpolnite tudi v dokumentu tukaj(prenos). Prosijo, da pošljete izpolnjeno prijavnico najkasneje do 26. februarja 2024 na:

  • naslov: Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec, Pot k ribniku 6, 3252 Rogatec,
  • na elektronski naslov [email protected].

 

Spoznajte Rogatec skozi kulturno dediščino in ustvarjanje
Dvorec Strmol

Medtem ko uživate v rokodelskih tečajih, izkoristite priložnost za raziskovanje bogate kulturne dediščine Rogatca. Obiščite Muzej na prostem Rogatec, največji tovrstni muzej na prostem v Sloveniji, ki ohranja srednje štajersko kmetijo Obsotelja in ljudsko stavbarstvo. Sprehodite se po Dvorcu Strmol, grajskem kompleksu s stalnimi in gostujočimi razstavami, baročnem salonu s kabinetom, poročno dvorano s kapelico, srednjeveško črno kuhinjo, in svečano dvorano in rokodelskimi delavnicami. Spoznajte zgodovino srednjeveškega trga in poiščite obnovljeno obzidje starega gradu Rogatec. Več informacij na njihovi spletni strani www.rogatec.si.

Rokodelski tečaji v Rogatcu niso le priložnost za učenje novih veščin, temveč tudi odlična priložnost za obisk tega edinstvenega kraja, ki združuje tradicijo in sodobnost. Prijavite se še danes in se podajte na pot ustvarjanja v Rokodelskem centru Rogatec!

Organizirajo tudi delavnice za otroke v času zimskih počitnic

Zavod za turizem, razvoj in kulturo Rogatec prav tako vabi otroke, da se pridružijo doživljajskim zimskim počitnicam, ki bodo potekale od 26. februarja do 29. februarja 2024.

Otroci lahko izbirajo med 8-urnim programom 28. in 29. februarja 2024 ter 2-urnimi doživljajskimi delavnicami 26. in 27. februarja 2024. Za udeležbo je obvezna predhodna prijava. Več o delavnicah si lahko preberete tukaj.

 

 

Zavod za kulturo turizem in razvoj Rogatec