Odprtje razstave prekinili policisti


razstava nika jarhaDogajanje v celjski Umetniški četrti je ena od dodanih vrednosti Celja, ki jo lahko s ponosom izpostavimo tudi zunaj knežjih ograd.

Sinoči je bilo v okviru Poletja v Celju na sporedu odprtje razstave Nika Jarha in koncert skupine Gromofon. O dogodku so poročali tudi na TV Slovenija.

Povezava k prispevku

Žal se napovedani dogodek v nedrih in pred galerijo AQ ni končal, kot so si mnogi zamišljali, ali pač? Omenjeno prizorišče se namreč že dlje časa sooča z intervencijami. V tem primeru ne moremo govoriti, da gre za klasično razbijaštvo, kot bi nepoučeni sprva pomislil.

Kaj se je zgodilo, preberite v zapisu s Facebook profila galerije AQ:

“Ne spomnim se kdaj sem nazadnje prebral ali slišal, doživel pa tudi še nisem, da je na otvoritev razstave prišla policija in jo prekinila. In včeraj se je zgodilo prav to. Pet minut za tem, ko je s prizorišča odšla nacionalna televizija, ki je prišla posneti prispevek otvoritve razstave Nika Jarha in koncert skupine Gromofon, dogodka, ki se je odvijal pod odkriljem prireditev Poletje v Celju, je na prizorišče stopila policija zaradi prijave s strani stanovalcev. To se ni zgodilo na nobenih izmed 100 in več prireditev, ki se od junija naprej dogajajo v Celju pa je bilo glasbenih dogodkov na različnih prizoriščih, takole čez palec, vsaj 50.
Seveda se zavedam, da če bi AQ galerija, namesto urbane scene gojila ruralno, da do tega nikoli ne bi prišlo. In prav zato se tudi sprašujem ali se še sploh splača ponujati obiskovalcem tretjega največjega mesta v Sloveniji kulturo ali pa prepustiti prostor kakšni suhi robi iz Ribnice podprti z melodijo frajtonarice.”

polovicka_celje_klik