Okusi in doživetja sveta: Južnoameriška kuhinja v MCC (foto)


Medtem ko je v galeriji erotike Račka Nani Poljanec predstavljal svojo erotično poezijo, je nedaleč stran potekal že drugi večer v sklopu dogodkov, naslovljenih Okusi in doživetja sveta, ki jih pripravljajo v kavarni Celjskega mladinskega centra. Po okušanju slovenske kuhinje v začetku marca, so v četrtek, 14. aprila prišli na račun ljubitelji dobrot iz Južne Amerike.

Kuharski mojster g. Lešek

G. Srečko Lešek, profesor na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Celje, je z dvema dijakoma pripravil štiri hode čudovito aranžiranih in še bolj okusnih jedi. Udeležence so navdušili z mini hamburgerji s sirom, lignjem, polnjenim z argentinskimi kozicami in blitvo z brusnicami v omaki z zelenim poprom, vročim dolgim sendvičem s svinjino, popraženo zelenjavo in pekočimi čiliji, na koncu pa so se posladkali z izjemno ameriško jabolčno pito. Pred ali po vsakem hodu je glavni kuhar ali kateri izmed pomočnikov predstavil, kaj bodo ali so gostje použili, a morda jim kakšne kuharske skrivnosti le niso razkrili.

Sašo Živanović in Alja Ferme

Kulinarika je bila seveda začinjena s kulturo, za katero sta poskrbela Sašo Živanović in Alja Ferme. Argentinski tango sta čutno improvizirala ter kasneje pojasnila, da je za ta ples značilno, da so plesalci res tesno objeti. Do ljubečih objemov sta pripravila tudi prisotne in s tem še nekoliko sprostila že tako prijetno ozračje.

Zelo dobro obiskan večer – videli smo verjetno kar vse generacije, razen najmlajših, se je sproščeno odvil do konca, gostje so odšli s polnimi želodci in novim doživetjem, mi pa smo za konec ujeli še vodjo MCC kavarne, Aljaža Cestnika, ki je celovito pojasnil poslanstvo kulinarično kulturnih večerov.

Naslednji, zadnji v tem sklopu, bo 12. maja namenjen predstavitvi japonske kuhinje, za kulturno obarvanje pa bo poskrbel Miha Brajnik.

Še nekaj fotografij z dogodka:

[simpleviewer width=100% height=700 id=28]

t/f/v: Katja Goluh