Pesmarica mlade celjske ustvarjalke zaživela v praksi


zala_irgolic_pesmarica_maj_2018Mlada celjska glasbenica, ki je februarja z odliko magistrirala iz glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani je pred kratkim izdala svojo lastno pesmarico z naslovom “Pojem in se učim”, ki vsebuje 15 didaktičnih pesmi za učenje intervalov in akordov.

Primerna je za uporabo pri  nauku o glasbi v glasbeni šoli. Pesmi je napisala v sklopu magistrske naloge pod mentorstvom mag. Jake Puciharja in dr. Branke Rotar Pance.

Strokovne recenzije za pesmarico so prispevali dr. Katarina Habe, dr. Branka Rotar Pance, dr. Katarina Zadnik, mag. Jaka Pucihar in skladatelj ter pevec Andrej Makor. Ilustratorka v pesmarici je Nana Irgolič.

zala_irgolic_otroci_maj_2018V soboto, 12. maja, je imela v Gallusovi dvorani Glasbene šole Celje tudi uradno predstavitev pesmarice.

Vodil jo je Matevž Pušnik, pridružila pa se jim je tudi ilustratorka, Nana Irgolič, ki je predstavila svoj potek dela. Pod spremljavo Zale Irgolič so člani Otroškega pevskega zbora OŠ Planina pri Sevnici, ki so pred kratkim osvojili zlato priznanje na mednarodne tekmovanju v Belgiji, zapeli pesmi in vse skupaj zaokrožili v celoto.

zala_irgolic_otroci_maj_2018_2
*foto: Karmen Koželj