Pevski zbor Don Bosko Celje z gosti navdušil obiskovalce koncerta (foto in video)


Zadnjo februarsko sredo je v Narodnem domu v Celju potekal koncert Moja pesem – moja radost, v organizaciji Mešanega pevskega zbora Don Bosko Celje. Poleg omenjenih je nastopila tudi vsestranska glasbena skupina M.J.A.V., večera pa so popestrili tudi člani Otroškega pevskega zbora Don Bosko.

Mešani pevski zbor Don Bosko Celje, ki s petjem v župniji Bl. A. M. Slomška že vrsto let bogatijo nedeljska bogoslužja, se je začel formirati ob nastanku župnije na Hudinji leta 2006. Župnik Ciril Slapšak je takrat za potrebe pastoralnega dela privabil nekaj posameznikov in s skupnimi močmi so medse privabili vedno več pevcev. Kmalu so ambicije zbora presegle meje cerkvenih sten in leta 2008 so ustanovili društvo, ki se vsakoletno dokazuje na območnih revijah in gostovanjih ter vse bolj pridobiva na prepoznavnosti. Poleg številnih gostovanj po Sloveniji v goste privabljajo druge zbore. Zbor vodi g. Matjaž Železnik.

Vokalno-instrumentalna skupina M.J.A.V. združuje štiri simpatična dekleta, ki s svojo glasbo razveseljujejo in osrečujejo številne ljubitelje zabavne in druge glasbe. Prepevajo na porokah, kulturnih prireditvah, slavnostnih mašah in na pogrebih.

Kot gostje koncerta so se predstavile s petimi pesmimi, pri katerih so poleg instrumentalnega znanja predstavile tudi odlične vokalne sposobnosti. In seveda navihanost, s katero so dopolnile pozitivno energijo na odru.

Otroški pevski zbor Don Bosko, ki nastopa pod taktirko zborovodkinje Barbare Železnik, je koncert popestril z mladostniško razigranostjo. Slednjo so strnili v tri pesmi, s katerimi so se predstavili in še enkrat več dokazali, da so na pravi (pevski) poti njihovih starejših kolegov.

Uro in pol trajajoči koncert se je zaključil z nastopom obeh zborov in skupine M.J.A.V., ki so skupaj s prisotnimi zapeli pesem Malo miru. Še pred koncem pa je Živko Beškovnik, producent Območne izpostave JSKD Celje, štirim članom MePZ Don Bosko Celje podelil priznanja za večletno aktivno zborovsko udejstvovanje. Obiskovalce je pozdravil tudi župnik župnije Bl. A. M. Slomška Celje Ciril Slapšak, ki se je med drugim tudi zahvalil vsem nastopajočim, ki so glasbo napolnili srca obiskovalcev.

V spodnjem video posnetku lahko poleg utrinkov koncerta prisluhnete predsedniku MePZ Tomažu Rebevšku, pripravili pa smo tudi bogato galerijo fotografij, posnetih na dogodku.

[simpleviewer width=100% height=700 id=326]

v/t/f: eH