Pihalna orkestra skupaj na odru


Glasbena šola Celje je sobotni mestni vrvež dopolnila z odličnim koncertom dveh pihalnih orkestrov. V sodelovanju z Glasbeno šolo Slavka Osterca Ljutomer  sta na odru Celjskega doma nastopila pihalna orkestra obeh šol. Ob bok Pihalnega orkestra Glasbene šole Celje, ki ga je vodil dirigent Dejan Podbregar, sta stopila tudi solista Antonio Jukić na harmoniki (mentor Dejan Kušer) in hornistka Manca Božičnik (mentor Franci Lipovšek), nagrajenka 1. mednarodnega tekmovanja Celeia 2019 in dobitnica posebne nagrade – solistični nastop z orkestrom Glasbene šole Celje. Pihalnemu orkestru Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer je dirigiral Simon Novak.  Ob koncu koncerta sta oba orkestra in dirigenta združila moči in z odličnima skladbama zaokrožila glasbeni dan.

Koncert sta v ponedeljek orkestra ponovila, tokrat v dvorani Kulturnega doma Ljutomer. Prekmursko občinstvo je naše glasbenike toplo sprejelo in nastopajoče, solista ter dirigenta nagradilo z bučnim aplavzom.

Nastopa sta okrepila prijateljske vezi obeh glasbenih šol, zato se na Glasbeni šoli Celje veselijo novih skupnih projektov v prihodnje.